FASTKLEMT: Nødetatene arbeidet for å få personen frigjort fra trikken.
FASTKLEMT: Nødetatene arbeidet for å få personen frigjort fra trikken. Foto: Jan Arne Austad, TV 2

Mann alvorlig skadd etter trikkepåkjørsel:

Hyller passasjerene for de avgjørende minuttene

En mann i 50-årene ble alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av trikken ved Kyvannet i Trondheim natt til lørdag. Politiet hyller passasjerene for å ha handlet raskt.

Politiet meldte om at en person ble skadd etter å ha blitt påkjørt av en trikk klokken 03.36 natt til lørdag.

Trikken var i rute og hadde flere personer om bord. Politiet roser i etterkant passasjerene for å ha vært svært handlekraftige i påvente av nødetatene.

– Det tok kanskje ti minutter for oss å komme oss til ulykkesstedet. I mellomtiden hadde flere av passasjerene tatt hånd om mannen som satt fastklemt under trikken. De hadde dekt han til med en dyne for å holde temperaturen hans oppe, og satt en turniké for å stoppe blødningen, sier krimvaktleder Torstein Ekseth i Trøndelag politidistrikt.

Lederen ønsker å minne om hvor viktig det er at privatpersoner våger å handle i slike situasjoner.

– Her ble det handlet raskt og det ønsker jeg å berømme. Ved alvorlige personskader kan rask førstehjelp være avgjørende, sier han.

Da nødetatene kom til stedet, ventet en krevende redningsaksjon.

– Krevende operasjon

– Det er snakk om en alvorlig sak og vi jobber med frigjøring av personen nå. Vårt eneste fokus nå er å prøve å frigjøre vedkommende og iverksette livreddende tiltak, sa operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til TV 2 like etter nødetatene hadde kommet til stedet.

Omkring en time etter ankomst kunne politiet opplyse at mannen var frigjort.

– Det var en krevende operasjon. Han lå fastklemt og vi måtte benytte løfteutstyr for å jekke opp trikken. Så fikk han raskt helsetilsyn og ble kjørt til sykehus for operasjon, forteller krimvaktleder Ekseth.

ULYKKESSTEDET: Ulykken skjedde ved Kyvannet i Trondheim. Foto: Jan Arne Austad, TV 2
ULYKKESSTEDET: Ulykken skjedde ved Kyvannet i Trondheim. Foto: Jan Arne Austad, TV 2

Alvorlig skadd

Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital for behandling.

– Tilstanden var uavklart, men stabil. Vedkommende hadde fått skader i en hånd, alvorlige skader i en fot, og helse hadde mistanke om at han kan ha pådratt seg indre skader, sier krimvaktlederen.

Pårørende har blitt varslet.

UTRYKNING: Nødetatene arbeidet med store styrker på stedet. Foto: Jan Arne Austad / TV 2
UTRYKNING: Nødetatene arbeidet med store styrker på stedet. Foto: Jan Arne Austad / TV 2

Ukjent årsak

Politiet har foreløpig ikke avklart hendelsesforløpet.

– Vi har hatt krimteknikere på stedet som har foretatt undersøkelser. De var ferdig rett før klokken 7 lørdag morgen. Det er foreløpig for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, sa operasjonsleder Brende lørdag formiddag.

Krimvakta opplyser at årsaken heller ikke er avklart.

– Mannen som ble påkjørt er ikke avhørt. Det er heller ikke sjåføren, som er sterkt berørt av ulykken. Sjåføren vil bli avhørt i løpet av lørdagen. Vi jobber i tillegg med å avhøre passasjerene som var om bord for å få mer klarhet i hvordan ulykken skjedde, sier Ekseth.