Tre av de heteste feriemålene i Spania innfører lovgivning som kan få store konsekvenser for lovbrytere, skriver Sky News.

Forbyr bar til bar

Nå blir en rekke ting strengt forbudt og bannlyst. Ifølge lokale myndigheter for øygruppen Balearene er denne loven den første i sitt slag i Europa, og den har som mål om å forby både organiserte bar til bar-runder og happy hour-konsepter.

Det vil også bli strengt forbudt å hoppe fra hotell-balkonger og ned i svømmebasseng. Sistnevnte har allerede ført til en rekke skader og flere dødsfall, ifølge Sky News.

I tillegg vil det ikke være lov med automater som selger alkohol, og dagligvarebutikker som selger alkohol må holde stengt mellom 20.30 og 07.00.

Det vil også bli innført en stopp på nye lisenser til fest-skip.

Svimlende bøter

Blant konsekvensene man må forberede seg på om man bryter reglene, er at man blir kastet ut av hotellet en bor på, i tillegg til svimlende bøter.

Bøtene varierer mellom i underkant av 70.000 kroner til nesten 7 millioner kroner. Blant destinasjonene som vil ta i bruk lovverket er de populære reisemålene Ibiza og Magaluf.

Målet med reglene er ifølge lokale styresmakter å øke kvaliteten på turismen i området, og gjøre livet bedre både for turister og lokalbefolkningen. Reglene vil gjelde i minst fem år.