SAGOSEN-SHOW: Nok en gang storspilte Sander Sagosen, som noterte seg for sju mål og tosifret antall assist.
SAGOSEN-SHOW: Nok en gang storspilte Sander Sagosen, som noterte seg for sju mål og tosifret antall assist. Foto: Tt News Agency

Norge fosser videre i EM – smadret Ungarn

Norsk lekestue i første kamp i hovedrunden.

Norge - Ungarn 36-29 (20-12)

Norge fikk en drømmestart på hovedrunden i Malmö med storseier over Ungarn fredag.

Håndballgutta kjørte over Ungarn fra start, men i starten av andre omgang yppet motstanderne seg igjen. Til slutt var det imidlertid ingen tvil og Norge vant stort.

Norge står med fire poeng i hovedrunden.

Sander Sagosen storspilte igjen og noterte seg for sju mål, samt tosifret antall assist.

– Vi er bare så gode. Jeg synes vi igjen viser ro, vi viser gode egenskaper der vi klarer å slå ballen og ikke stresse selv om de bare var fire mål bak en periode. Vi begynner å bli såpass rutinerte og gode nå. Selv er jeg i fin form og det er moro å være norsk landslagsspiller om dagen, sier Sander Sagosen til TV 2.

Norsk overkjørsel fra første kast

Norge dominerte fra avkast. Mens Kristian Bjørnsen satte inn Norges første før minuttet var spilt, slet Ungarn fra start. Det tok seks minutter før de scoret sitt første mål på 1-4. Den norske dominansen fortsatte uansett, og like etter at Norge gikk opp til 6-1 etter sju minutters spill kom den ungarske timouten.

– Vi er jævlig gode. Vi var veldig bra i dag. Første kvarteret så er vi fire-fem klasser bedre enn Ungarn. Vi får det som vi vil, vi får de slitne og de taper dueller bakover, sier Petter Øverby, som noterte seg for fire scoringer, til TV 2.

Men den norske overkjøreselen fortsatte. Ved halvspilt førsteomgang var det norske ledelsen 13-4. Håndballgutta gjorde knapt feil, mens Ungarn ikke klarte å svare på den norske drømmestarten. Norge ledet på det meste med ti mål, og til pause hadde de med seg en solid 20-12-ledelse.

– Dette var lekestue. Norge tok tak i det med en gang og sto solid bakover, og de setter fart og kommer med trøkk. Christian Berge traff med startoppstillingen igjen med Gøran Johannessen, som var god mot Portugal, sammen med Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Norge spilte Ungarn ut av hallen offensivt. Bakover er de veldig godt forberedt på alle innspillene til Bence Bánhidi, som de står rundt, i ryggen og var i forkant på hele veien. Norge sto godt imot og tok høyden de skulle ta. I starten var det ikke mange skudd mellom stengene, fortsetter Svele.

Ungarn tok innpå etter pause

Ungarn scoret de to første målene etter pause, og den norske ledelsen var nede på fire mål ti minutter inn i andre omgang.

– Vi møter en vanskelig motstander. De spiller uortodoks og vi blåser dem ut av hallen de første 15-20 minuttene. Det blir litt jevnere etter hvert, men så klarer vi å finne en god struktur i andre omgang. Det var en vanvittig bra kamp fra guttene altså, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

46-åringen ble til tider litt for ivrig på sidelinjen og mottok et gult kort etter uenigheter med delegatene.

– Det er noen situasjoner som er verd å reagere på i denne kampen her, og da gjør jeg det. Så det gule kortet tar jeg, fortsetter landslagssjefen.

Tidlig i andre omgang gikk Magnus Abelvik Rød av med store smerter i høyrehånden. Flensburg-spilleren så resten av kampen fra benken etter å ha fått behandling og ispose i minuttene etter at han gikk av banen.

I andre halvdel av andre omgang tok Norge kommando igjen og sørget for at hovedrunden ble åpnet med en meget komfortabel seier.

– Førsteomgangen var fantastisk, så kom man inn i andre omgang og var litt roligere. Ungarerne var mer aggressive bakover og kom kun fire mål bak, men Norge holdt roen, skjerpet seg, satte i gang forsvarsspillet og går fra. Fra 24-20 var det ingen tvil, sier Bent Svele.

Slovenia slo Island 30-27 tidligere på dagen, og de står dermed også med fire poeng. Sverige og Portugal, som har henholdsvis to og null poeng, møtes senere fredag kveld.