Fredag kveld melder en rekke amerikanske medier at USAs president Donald Trump forsterker forsvaret sitt i forkant av den nært forestående riksrettsprosessen i Senatet.

Demokratene ga nylig klarsignal for at prosessen kunne fortsette, etter en lengre periode med stillstand.

Inn kommer de profilerte navnene Ken Starr, Robert Ray, Pam Bondi og Alan Dershowitz, skriver The Washington Post.

Dershowitz har tidligere offentlig bekreftet at han bistår presidenten. De andre ble bekreftet av Trumps personlige advokat fredag kveld.

Avslørte Clinton

Blant de mest profilerte er Starr, som ledet den Whitewater-etterforskningen på 90-tallet. Det som begynte som en etterforskning av Clinton-parets eiendomsutvikling i Arkansas på 80-tallet, resulterte med bevis på at president Clinton hadde hatt en affære med Det hvite hus-ansatte Monica Lewinsky, skriver BBC. Det ledet videre til riksrettsprosessen mot Bill Clinton, der han til slutt ble frikjent i Senatet.

En av de andre navnene, Robert Ray, var Starrs etterfølger som uavhengig spesialetteforsker.

Lewinsky er én av dem som reagerer på nyheten.

– Dette er helt klart en «kødder du med meg» type dag, skriver hun på Twitter.

Demokratene, som kontrollerer Representantenes hus, har stilt Trump for riksrett etter anklager om at presidenten holdt tilbake midler som skulle gå til Ukraina, for å få dem til å sverte hans politiske motstander og presidentkandidat Joe Biden.

Bekymret for konsekvensene

Alan Dershowitz er tidligere jus-professor ved universitetet i Harvard. Han har tidligere erfaring fra å forsvare O.J. Simpson, Mike Tyson og Jeffrey Epstein.

Til BBC opplyser han at han sist snakket med Trump om riksrettsprosessen onsdag denne uken.

– Jeg sa ja til jobben som en uavhengig grunnlovsakademiker. Jeg tar ingen stilling til politikken - kun til hva grunnloven sier.

Han opplyser om at han er bekymret for hva en eventuell riksrettsdoms vil kunne medføre, og forteller at han også var mot riksretten mot Clinton.

– Det kan svekke presidentskapet, og gjøre riksrettsgrepet til et våpen i partipolitisk taktikk, sier han.

Han har tidligere rådført Trump under Robert Muells Russland-etterforskning.

Den siste av navnene, Bondi, er Floridas tidligere statsadvokat. Det er også forventet at Det hvite hus-advokat Pat Cipollone og Trumps personlige advokat Jay Sekulow kommer til å styre forsvaret, skriver Washington Post.