DRAP: En mann i 20-årene ble skutt og drept på Prinsdal natt til lørdag forrige uke. totalt er tre personer siktet for drapet.
DRAP: En mann i 20-årene ble skutt og drept på Prinsdal natt til lørdag forrige uke. totalt er tre personer siktet for drapet. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix

Drapet på prinsdal:

Ny person siktet i saken

Politiet har siktet ytterligere en person i saken hvor en ung mann ble skutt og drept i Prinsdal i Oslo fredag forrige uke.

En mann (20) fra Oslo er siktet for drapet utenfor Prinsdal Grill på Søndre Nordstrand i Oslo fredag forrige uke.

20-åringen er allerede varetektsfengslet i fire uker på grunn av grov bevæpning på offentlig sted.

Retten fastslår at det foreligger bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare dersom han blir løslatt.

Da han ble pågrepet tirsdag, var det andre gang på kort tid at Oslo-mannen ble tatt med våpen. 20-åringen er dessuten tidligere domfelt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg da han var involvert i et masseslagsmål ved Bogerud T-banestasjon i sommer.

«Siktede er godt kjent for politiet, og han har som nevnt en tilknytning til gjengmiljøet», heter det i fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett, som også poengterer at det de siste ukene har «oppstått en svært spent situasjon mellom gjenger i Oslo sør og øst som siktede er en del av».

Forklarer seg ikke nå

Ifølge hans forsvarer ser de ingen grunn til at siktede skal forklare seg for politiet på nåværende tidspunkt.

– Jeg dro rett til arresten og møtte ham. Han sier han er uskyldig. Derfor ser vi ingen grunn til at han skal forklare seg for politiet nå. Det vil være helt uforsvarlig å gå i avhør med en slik siktelse uten at forsvarer har satt seg inn i dokumentene, sier 20-åringens forsvarer Øyvind Bratlien til TV 2.

Fra før av er to personer siktet etter drapet på Halil Kara. Ingen av dem er tidligere straffedømt.

Totalt er tre siktet

En 18 år gammel mann ble onsdag pågrepet og siktet for medvirkning til drapet, og han har uttalt at han stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han har akseptert fengsling for å kunne sjekkes ut av saken gjennom forklaringer han ikke skal beskyldes for å påvirke, sier mannens forsvarer John Christian Elden til TV 2.

Han må sitte de to første ukene i isolasjon. I tillegg er han ilagt brev-, besøks- og medieforbud, skriver VG.

18-åringen erkjenner ikke straffskyld og regner ifølge sin forsvarer, advokat John Christian Elden, med å bli sjekket ut av saken når den er tilstrekkelig opplyst.

– Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til hvorfor han er pågrepet og siktet i saken, sier Elden.

I tillegg er en person pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia. han skal være den antatte hovedmannen bak drapet.

– Vi har sendt papirer nedover til Ungarn, men det er for tidlig å si når han kan være her. Han har ikke fått oppnevnt noen forsvarer, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt torsdag ettermiddag.