TØFT SIST: Ørjan Håskjold Nyland måtte tåle seks baklengsmål i sin første Premier League-kamp fra start.
TØFT SIST: Ørjan Håskjold Nyland måtte tåle seks baklengsmål i sin første Premier League-kamp fra start. Foto: Rebecca Naden/Reuters

Nyland tror han kan holde Reina ute av laget

– Jeg tenker at det er opp til meg å vise at de gjør feil, sier Ørjan Håskjold Nyland til TV 2 om en potensiell ny tilværelse på Aston Villa-benken.

Birmingham/Oslo (TV 2 Sporten:)

Ørjan Håskjold Nyland fikk sin første kamp fra start i Premier League mot Manchester City forrige helg, noe som endte med 1-6-tap for hans Aston Villa.

På tribunen satt Pepe Reina, den tidligere Liverpool-, Napoli-, Bayern München- og AC Milan-keeperen som noen dager senere ble bekreftet klar for utlån til klubben ut sesongen.

– Dere spiller mot City. Du slipper inn seks mål. På tribunen sitter Pepe Reina. Hva tenker du om det?

– Jeg tenker at det var forventet, i og med at vi har to keepere som er ute med skade. Tom fikk jo en korsbåndsskade rett etter nyttår, så jeg visste jo at det kom til å komme inn en til. Det var på en måte signalet hele tiden. Forrige fredag ble det sagt at plassen var min, så da var det bare å gjøre det best mulig og ikke gi dem noe alternativ. For meg handler det bare om å ta kamp for kamp og gjøre det så godt jeg kan, sier Ørjan Håskjold Nyland nå i et ferskt intervju med TV 2.

Tror selv han står i helgen

Til helgen venter borteoppgjør mot Brighton i en viktig kamp på nedre halvdel av tabellen, og nordmannen tror at han får fornyet tillit av manager Dean Smith til tross for at nyervervelsen med spansk pass er på plass og spilleklar til det oppgjøret.

– Ja, det er det jeg håper. Jeg har stått mange gode kamper i år, så forhåpentligvis gjør jeg det, ja, svarer Villa-spilleren på TV 2s spørsmål om han tror at han får startplass også i helgen.

29-åringen har kjempet seg tilbake fra sin akillesskade og utnyttet lengre skadeavbrekk på Tom Heaton og Jed Steer denne sesongen, men står nå i fare for å bli andrevalg bak en tredje Villa-keeper i en og samme sesong.

– De henter en 37-åring. Hva om du skulle bli skjøvet ut igjen? Hva tenker du da?

– Da tenker jeg at det er opp til meg å vise at de gjør feil. Så får jeg bare gjøre det som jeg har gjort. Jeg vet at jeg har utviklet meg det siste halvåret uansett, så jeg skal nok kunne klare å utvikle meg de neste månedene også.

– Men blir du eventuelt sittende på benken til 2021?

– Det er jo her jeg har kontrakt. Så kommer det jo et vindu til sommeren og et vindu igjen om ett års tid. Det er mye som kan skje på den tiden. Så får vi se hvor klubben er neste sesong. Det er mange faktorer som kan spille inn. Men jeg har selvfølgelig kjempet meg tilbake for å kunne spille mest mulig. Det er det jeg vil og det er det som trigger meg mest, sier han.

Innrømmer tøft døgn etter City-overkjørelsen

Håskjold Nyland fikk debuten i Premier League som innbytter mot Wolverhampton før jul, og har også grepet muligheten gjennom gode kamper i cupene. I den virkelige ilddåpen mot City fyrte imidlertid motstanderen på alle sylinderne, og nordmannen fikk seks baklengsmål i fleisen av et for anledningen heltent City-angrep med både Sergio Agüero og Gabriel Jesus fra start.

– Når du møter City, spiller det nesten ikke noen rolle hvem de stiller med. Det er kvalitet i alle ledd og dobbel dekning på alle plsaser. De har to backer som er verdt mer enn ganske mange på laget vårt. Det taler for seg selv. De kan på en god dag slå alle like mye som de slo oss, men dessverre var ikke måten vi tapte på bra. Vi må utvikle oss og gjøre det bedre neste gang vi møter dem eller et bra lag. Det viser hvor listen ligger i internasjonal fotball i dag.

– Hvordan hadde du det i døgnet etterpå?

– Det var tøft. Jeg følte jo aldri at jeg kom inn i kampen i det hele tatt. Jeg plukket vel flere baller ut av nettet enn jeg hadde redninger, egentlig. Det er jo selvfølgelig kjipt. Det var tøff læring, men jeg får bare lære av det. En kan ta med seg det at en har spilt mot dem som har vunnet Premier League de siste årene. Det var en kjekk opplevelse til tross for at en fikk det veldig tøft og slapp inn mange mål, forteller han.

På spørsmål om det er blitt mange trøstende ord etterpå, svarer han imidlertid avvisende. I stedet ser 29-åringen utelukkende fremover mot det som blir en spennende innspurt i Premier League for ham og klubben.

– Det kommer jo en ny kamp og nye muligheter. Det handler om å vise på trening en reaksjon på det som skjedde. Det var vi alle sammen forberedt på at vi måtte gjøre, og hele laget har vist det gjennom en god treningsuke. Vi må lære så mye som overhodet mulig av den forrige kampen og prøve å gjøre det rett i den neste. Fotball er ferskvare, og det er alltid den neste kampen som du husker, sier Ørjan Håskjold Nyland.

Som, i hvert fall inntil videre, fremdeles for øyeblikket er Aston Villas førstekeeper

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!