Kjører verdens bratteste utforbakker – sommerjobben gjør ham likevel mer nervøs

Vi snakker ofte om idrettenes mange rockestjerner. Italienske Dominik Paris (30) er faktisk en rockestjerne.

Se kombinasjonen fra Wengen på TV 2 fredag fra kl. 10.25

Den italienske lederen av utforcupen, Dominik Paris, beskrives av de norske konkurrentene som en villmann i utforbakken.

– Det som er gøy er at han er en så rolig og ydmyk type, samtidig som han er en villmann, avslører Aleksander Aamodt Kilde.

– Han sitter stort sett med musikk på øret, så det er ikke så lett å få tak i ham. Da tror jeg du må rope høyt, legger han til.

30-åringen fra Sør-Tyrol bruker vinterhalvåret til å hevde seg i super-G og utfor. Resten av året er han vokalist i heavy-metal-bandet Rise of Voltage, og i 2018 ga alpinisten ut sitt første album.

– Jeg liker band som Amon Amarth, Pantera og Machine head. Jeg er vokalist, jeg skriker og «growler» – og har det veldig gøy med det, forklarer Paris i målområdet etter en treningsrunde i Wengen.

– Hva blir du mest nervøs av? Å kjøre her, eller å stå på scenen?

– Helt klart av å stå på scenen. Du må ha øyekontakt med publikumet og gi full gass i en time. Det er ikke lett. Utfor er annerledes. Jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre, og det varer bare i to minutter, svarer det italienske fartsfantomet med et smil.

Kjetil Jansrud mener Paris er en fargeklatt i alpinsirkuset.

– Jeg synes det er kult at han synger i band, og jeg hører litt på metal selv. Så jeg har fått både skive og link til Spotify av Paris, gliser Jansrud.

Paris synes det er flott at Jansrud deler interessen, men vedgår likevel muntert at:

– Kjetil hører nok ikke på like harde greier som meg.

Se kombinasjonen fra Wengen på TV 2 fredag fra kl. 10.25