BABYLYKKE: Johannes Thingnes Bø og kona Hedda Dæhli Bø er nybakte foreldre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BABYLYKKE: Johannes Thingnes Bø og kona Hedda Dæhli Bø er nybakte foreldre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud

Babylykke for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø og kona Hedda Dæhli Bø er blitt foreldre.

Den norske skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø og kona Hedda Dæhli Bø er blitt foreldre til en liten gutt.

Det bekrefter Thingnes Bø overfor TV 2.

Thingnes Bø har stått over verdenscuprennene i januar for å være hjemme hos kona i forbindelse med fødselen.

I Ruhpolding torsdag gikk storebror Tarjei Bø. Han gleder seg over babylykke i familien.

– Det er kjempefint. Jeg er stolt storebror. Det er kult å se at det gikk fint og at de har det bra, sier storebror Bø til TV 2.

– Har du fått se bilde av babyen?

– Ja, jeg har det. Ser veldig bra ut. Han ligner ikke på meg, han ligner på foreldrene, svarer Bø og ler.

– Er det en ny skistjerne som er født?

– Ja, kanskje det. Han har nå bra gener i hvert fall fra begge to, tror jeg. Så vi får se om Johannes gidder å stå bak kikkerten og se på resten av livet, sier Bø og smiler.

– Å vinne en verdenscup er ingenting mot å bli far

Martin Forucade tok seieren i Ruhpolding og økte forspranget i verdenscupen. Han forstår godt at hans konkurrent Thingnes Bø har stått over renn for å være hjemme under fødselen.

– Livet handler om valg. Jeg er sikker på at han tok det riktige valget med å bli hjemme med sin kone og familie for dette fantastiske øyeblikket, sier franskmannen til TV 2.

– Jeg har to døtre, og da de ble født er de to største øyeblikkene i livet mitt. Å vinne en verdenscup er ingenting opp mot å bli far, så jeg er veldig glad for at alt står bra til med ham, barnet og konen hans, og håper han snart er tilbake så jeg får kjempe mot ham, men du kan ikke få alt. Da jeg fikk barn prøvde jeg å være lur å få dem utenfor sesongen, fortsetter Fourcade og ler.

– Har du noen tips til ham?

– Nei, det er endeløs kamp å bli en far. Men det er definitivt det beste øyeblikket i livet. Ingenting gjør meg lykkeligere enn å se smilene til døtrene mine når jeg kommer hjem igjen i kveld.

Vetle Sjåstad Christiansen, som ble beste nordmann i Ruhpolding, lurer på om han skal følge i Thingnes Bø sine fotspor.

– Jeg er veldig stolt av Johannes, han er jo en av de yngste på laget og en av de første ut som far. Så han går liksom i bresjen for det. Nå kommer han sannsynligvis ned til Pokljuka neste runde, så jeg får spørre han litt ut da om det var en opplevelse det er verdt for meg å sette i gang med ganske tidlig, eller om jeg skal vente litt. Hvis jeg skal tenke meg litt om, tror jeg at jeg venter noen år i hvert fall, sier Christiansen til TV 2 og ler.

– Hvordan tror du Johannes blir som far?

– Jeg tror han blir en av de snilleste fedrene noensinne. Han liker å fremstå litt røff og barsk, men han er en ordentlig pusegutt.

Møttes i 2015

Bø og Dæhli forlovet seg i desember 2017, og giftet seg i juni 2018.

Paret møttes allerede sommeren 2015, men de viste seg ikke offentlig sammen før i august 2016, under lanseringen av Kygos kleskolleksjon.

Ting kan tyde på at Dæhli er en god støttespiller for Bø, da han tok sitt første olympiske gull samme år som han giftet seg. Dette gullet kom i OL i Pyeongchang, og Bø var ikke snau da han beskrev bragden.

– Det er den største drømmen som går an å få til, sa han i målområdet og tok til tårene.

Dæhli har for øvrig, i likhet med skiskyttermannen, hatt mye å gjøre de siste årene. I april i fjor kunne hun nemlig feire at hun hadde fullført fem år med jusstudier.