Janne Danielsen er høyskolelektor ved Politihøgskolen og ble på kort varsel denne uka plukket ut av Spesialenheten for politisaker til å erstatte avdøde Jan Egil Presthus i aktoratet.

– Hun er midlertidig ansatt i Spesialenheten og har tittelen juridisk rådgiver, opplyste medaktor og assisterende sjef Guro Glærum Kleppe for enheten da retten ble satt torsdag.

Aktor Jan Egil Presthus døde brått av hjertestans mandag 7. januar. Presthus var en av to aktorer i saken, og saken ble utsatt to dager etter dødsfallet.

– Jeg vil uttrykke dyp medfølelse med dere som har mistet en kollega, sa lagdommer Halvard Leirvik før han ba partene «legge bort silkehanskene» og rette oppmerksomheten mot saken og bevisene som er til behandling.

Den omfattende saken som omhandler grove narkotikalovbrudd og omfattende korrupsjon fortsetter med forklaringen til Gjermund Cappelen. Eirik Jensens forsvarer skal ta over utspørringen av ham trolig fra starten av neste uke.

Saken, som nå behandles i Borgarting lagmannsrett, er enda ikke kommet halvveis. Det gjenstår fremdeles to og en halv måned før saken skal tas opp til doms.

(©NTB / TV 2)