SYKEMELDT: Kong Harald har vært innlagt på Rikshospitalet.
SYKEMELDT: Kong Harald har vært innlagt på Rikshospitalet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Kongen utskrevet fra Rikshospitalet

Onsdag ble Hans Majestet Kong Harald (82) utskrevet fra Rikshospitalet, men han er fortsatt sykmeldt.

Det opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet i en pressemelding onsdag.

– Han er i bedring og er utskrevet fra sykehuset, og det er vi veldig glad for, sier kronprins Haakon til TV 2.

Søndag informerte Varpe om at kongen var på bedringens vei, og at det var forventet at han ble utskrevet denne uken.

Kongen ble innlagt på sykehus onsdag forrige uke etter å ha opplevd svimmelhet. Det skal ikke ha blitt funnet alvorlig sykdom.

Avlyste oppdrag

Forrige uke skulle kong Harald delta på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste.

Dette er andre gangen på kort tid at Kongen er sykmeldt. Kong Harald var også sykmeldt før jul med en virusinfeksjon.

Da måtte han stå over flere offisielle oppdrag, deriblant det ekstraordinære statsrådet hvor Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder.

Sykemeldt

Søndag opplyste Varpe om at Kongen er sykmeldt i to uker, og at kronprins Haakon er regent i mellomtiden og dermed midlertidig Norges statsoverhode.

Under en pressebrief mandag meddelte kronprins Haakon at kong Harald er på bedringens vei.

GLAD: Kronprins Haakon besøkte Norcem Brevik onsdag for å lære mer om fangst og lagring av karbon (CCS). Da uttrykte han glede over Kongens utskrivelse. Foto: TV 2
GLAD: Kronprins Haakon besøkte Norcem Brevik onsdag for å lære mer om fangst og lagring av karbon (CCS). Da uttrykte han glede over Kongens utskrivelse. Foto: TV 2

– Kongen er i bedring, og vi regner med at han er hjemme fra sykehuset i løpet av denne uken. Han har det etter forholdene ganske bra, sa kronprinsen.

Helseutfordringer

TV 2 har tidligere omtalt kongens helseutfordringer. I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.

En fredag i november 2017 ble kongen innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon, men var ute igjen mandagen etter i fin form, meldte Slottet.

Dette er andre gangen på kort tid at Kongen er sykmeldt. Like før jul måtte han stå over flere offisielle oppdrag, deriblant det ekstraordinære statsrådet hvor Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder.