JAKTER PÅ FØRSTE TURNERINGSEEIER: Viktor Hovland vant en showturnering i Abu Dhabi, men jakter på turneringsseier i helgen. Foto: Fredrik Hagen
JAKTER PÅ FØRSTE TURNERINGSEEIER: Viktor Hovland vant en showturnering i Abu Dhabi, men jakter på turneringsseier i helgen. Foto: Fredrik Hagen

Treffsikker Hovland showet og kalte verdenseneren «pyse»

På den ikoniske formel 1-banen i Abu Dhabi satte Viktor Hovland verdensener Brooks Koepka og flere andre golfprofiler ettertrykkelig på plass tirsdag.

Den norske golfyndlingen var en av seks golfprofiler som deltok i det showpregede arrangementet Hero Challenge. Der møtes deltakerne for å avgjøre hvem av dem som er den mest treffsikre.

Fra et gitt utslagssted skal golfballen slås mot et område på bakken formet som en blink. Poeng deles ut med utgangspunkt i hvor nær midten av blinken ballen lander.

Viktor Hovland fikk sin debut i Hero Challenge-konseptet i spektakulære omgivelser på formel 1-banen i Abu Dhabi tirsdag. 22-åringen kunne ikke kommet bedre fra det.

Etter å ha slått sørafrikanske Louis Oosthuizen i finalen, kunne han til slutt løfte trofeet. Nordmannen tok i tillegg seieren på en særdeles overbevisende måte. Ikke en eneste gang bommet han på blinken i løpet av de tre rundene han var gjennom.

Fleipet med stjernen

– Jeg vant akkurat Hero Challenge. Det er faktisk min første profesjonelle seier. Det føles ganske bra, sa Hovland til europatourens Twitter-konto i etterkant.

I semifinalen møtte 22-åringen amerikaneren Brooks Koepka. Han er i øyeblikket rangert som verdens beste golfspiller etter et sterkt 2019.

Da amerikaneren fikk bestemme om han eller Hovland skulle innlede duellen dem imellom på formel 1-banen i Abu Dhabi, sendte han nordmannen fram.

– Din pyse. Du er redd, sa Hovland etterfulgt av et bredt smil.

Koepka tok spøken, gliste tilbake og dultet vennskapelig borti sin norske konkurrent. I duellen som fulgte var Hovland best.

Spiller turnering torsdag

Mange golffans var på plass på tribunene i Abu Dhabi for å få med seg showarrangementet der også golfprofilene Danny Willett, Bernd Wiesberger og Matthew Fitzpatrick deltok.

Senere i år skal det arrangeres ytterligere tre Hero Challenge-turneringer. De går alle i Europa. I finalen i Dubai til høsten er tanken at alle vinnerne av de foregående utgavene skal delta.

Mye tyder dermed på at Viktor Hovland blir å se der.

22-åringen, som imponerte på PGA-touren i fjor, er i Midtøsten for å spille Abu Dhabi-mesterskapet denne uken. Turneringen starter torsdag.