KVINNESENTER: Gruppen Downtown East Women's Center fikk besøk av hertuginne Meghan Markle.
KVINNESENTER: Gruppen Downtown East Women's Center fikk besøk av hertuginne Meghan Markle. Foto: Skjermdump Facebook

Det første bildet av Meghan Markle etter dramaet

Hertuginnen av Sussex har vist seg offentlig for første gang etter alt bråket rundt hertugparets framtid i det britiske kongehuset.

Det britiske kongehuset jobber fremdeles med å finne en praktisk løsning på prins Harry og hertuginne Meghans planer om å tre tilbake som fremstående medlemmer av den britiske kongefamilien.

Besøkte kvinnesenter

Meghan, som for tiden oppholder seg i Canada, har nå vist seg offentlig for første gang siden bråket startet 8. januar.

Hun besøkte en kvinnesenter i Vancouver som hjelper fattige kvinner og barn med basisbehov som mat, klær og kursvirksomhet.

Besøket var selvsagt stor stas for gruppen som la ut et bilde av besøket på Facebook.

– Se hvem vi hadde te med i dag. Hertuginnen av Sussex, Meghan Markle besøkte oss for å diskutere saker rundt kvinner i samfunnet, skriver de.

Overraskende avgjørelse

Prins Harry er yngste sønn av prins Charles og prinsesse Diana og bror til prins William. Han er den sjette i arvefølgen til den britiske tronen.

I mai 2018 giftet han seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Bryllupet kostet over 350 millioner kroner, og de fikk samtidig titlene hertug og hertuginne av Sussex.

Mindre enn ett år etterpå kunngjorde hertugparet at de ønsker å tre tilbake som framstående medlemmer av den britiske kongefamilien og å bli økonomisk uavhengig, samt at de ønsker å bo delvis i Storbritannia og delvis i Canada.

Canadas regjering er positive til å ha paret boende i Canada, men har ikke tatt stilling til hvorvidt landet skal betale sikkerhetskostnadene forbundet med det.

Canadiske medier har anslått at det vil koste drøyt 11,5 millioner kroner å finansiere sikkerheten til paret og sønnen deres, Archie.

Sterke reaksjoner

Kunngjøringen, som ble offentliggjort på Instagram, vakte kraftige reaksjoner. Spesielt fordi den ifølge britiske medier kom uten at dronning Elizabeth, prins Charles eller prins William hadde blitt informert på forhånd.

Paret har ikke oppgitt grunn til den dramatiske avgjørelsen, men de har vært svært kritisk til britisk tabloidpresse som har skrevet mye om angivelig splid mellom brødrene William og Harry og deres ektefeller.