Onsdagens kvalifiseringsrunde måtte utsettes på grunn regn.

Situasjonen i Australia er prekær og flere har tatt til orde for at selve turneringen bør bli utsatt. Blant dem er Novak Djokovic.

Serberen er spillernes representant i Det internasjonale tennisforbundets (ATP) styre.

Han sier ifølge avisen Daily Mail at turneringen ikke bør gå av stabelen hvis helsen til spillerne ikke blir ivaretatt godt nok.

Tirsdag måtte blant andre Maria Sjarapovas avbryte en oppvisningskamp mot Laura Siegemund på grunn av dårlig luftkvalitet.

Skogbrannene har herjet Australia i lengre tid og 27 mennesker har omkommet og over 2000 hjem er ødelagt av brannene. Dyre- og plantelivet i landet er også svært utsatt og har måttet tåle store skader.

I Melbourne har spillerne måttet avlyse sine treninger i forberedelsene til Australian Open som startet neste helg. Flere av kvalifiseringskampene er blitt utsatt på grunn av røykplagene.

Melbourne hovedflyplass har bare en rullebane i bruk ettersom røyken fra brannene dominerer luften i området. Flere planlagte hesteveddeløp i byen er også blitt avlyst.

Ifølge arrangøren ventes det at forholdene skal bli bedre. Samtidig oppfordres folk i Melbourne å holde seg innendørs, skrev lokale myndigheter på Twitter.