Warren hevder at Sanders under et møte i 2018 om årets presidentvalg skal ha sagt at han ikke tror en kvinne kan vinne. Sanders benekter å ha sagt noe slikt.

I TV-debatten mellom de seks fremste demokratiske kandidatene natt til onsdag ble han igjen konfrontert med utsagnet.

– Vel, jeg sa faktisk ikke det, svarte Sanders.

– Jeg ønsker ikke å kaste bort tid på dette, for det er det Donald Trump og kanskje noen av mediene ønsker. Men alle som kjenner meg, vet at det høres usannsynlig ut at jeg ikke tror en kvinne kan bli president i USA, fortsatte Sanders.

Han la til at det var uforståelig at han kunne ha et slikt syn og viste til et 30 år gammelt videoklipp på YouTube som viser det motsatte.

Warren ble deretter spurt om hvordan hun reagerte på uttalelsen.

– Jeg var uenig, svarte Waren på spørsmålet fra det som The Guardian omtaler som en småfrekk CNN-programleder.

– Bernie er min venn, og jeg er ikke her for å krangle med han, la Warren til.

Hun kom likevel med et lite stikk da hun påpekte at hun var den eneste personen i debatten som har vunnet over en sittende republikansk kandidat på 30 år.

– Se på mennene på scenene. Til sammen har de tapt ti valg. De eneste personene som har vunnet hvert eneste valg, er kvinnene. Amy og meg selv, sa Warren med referanse til senator Amy Klobuchar.

Diskuterte Midtøsten

Senatoren fra Vermont uttrykte bekymringen i TV-debatten mellom de seks ledende kandidatene fra Det demokratiske partiet tirsdag kveld lokal tid.

Det var ventet at Midtøsten ville bli tema i debatten i Des Moines i Iowa. Sanders var raskt ute med å anklage Trump for snakke usant om etterretningen som førte til likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani.

Forsvarsminister Mark Esper har tidligere sagt at de hadde bevis for at Iran planla angrep mot amerikanske ambassader, en påstand Trump gjentok på et valgkamparrangement i Wisconsin en liten time før de demokratiske kandidatene gikk på scenen i Iowa.

Tidligere visepresident Joe Biden kastet ikke bort tiden i debatten, og sa han var den mest erfarne kandidaten i utenrikssaker. På spørsmål om USAs tilstedeværelse i Midtøsten svarte Biden at han vil beholde et mindre antall soldater i regionen.

– Det er feil å trekke ut soldater som er i Midtøsten for å kjempe mot IS. Jeg tror også Trump lyver når han sier at grunnen til angrepet var faren for angrep på amerikanske ambassader, sa Biden.

Nattens debatt på CNN fra Drake University i Des Moines i Iowa er den siste før nominasjonsvalgene starter. Seks demokrater deltok: Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Pete Buttigieg, Amy Klobuchar og Tom Steyer.