Fire personer er pågrepet etter at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene ble funnet døde utenfor Bergen mandag.

Etter det TV 2 forstår, er politiets teori at de to ble drept på et hospits i Mølledalsveien og fraktet til Gullfjellet etterpå.

– En av hypotesene er at de er drept et sted og fraktet til funnstedet, sa påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag kveld.

Tirsdag ble det gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på hospitset, og politiet var på plass med store styrker på stedet.

Fire er siktet

En mann som først hadde status som vitne i saken, er nå pågrepet og siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis i saken, opplyste politiet på pressekonferansen.

Mannen som ble påtruffet hos en av de siktede, ble fraktet til politiet som vitne. Han skal etter planen avhøres tirsdag kveld.

Dermed er i alt fire personer siktet i dobbeltdrapssaken.

Det var ved 12-tiden mandag at turgåere kontaktet politiet angående en rekke gjenstander de hadde funnet ved Osavatnet i Gullfjellvegen i Bergen.

Den første politipatruljen på stedet fant da en død kvinne. Da de kriminaltekniske undersøkelsene på stedet startet noe senere, ble også en død mann funnet.

Kun én av de fire siktede i saken, er avhørt av politiet.

– Ikke straffskyld

Forsvareren til den ene av de to personene som mandag ble pågrepet, sier at hans klient, en mann i 30-årene, ikke erkjenner straffskyld.

– Jeg er ferdig i avhør. Kan ikke si stort mer enn at han har gitt en lang forklaring til politiet og at han ikke erkjenner straffeskyld for drap eller medvirkning. Jeg kan ikke si mer enn det, sier Kjetil Ottesen til TV 2.

De to avdøde var kjenninger av politiet, og en sentral del av etterforskningen har vært å jobbe med deres omgangskrets.

– Funnene fra obduksjonen styrker vår hypotese om at dette er et drap. Utover det kan jeg ikke si noe om skader eller tidspunkt, sier påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.