RASKT PÅ PLASS: Politiet var på utrykning til en trafikkulykke og kom raskt til stedet etter den dødelige voldsepisoden på Sjøholt på Sunnmøre.
RASKT PÅ PLASS: Politiet var på utrykning til en trafikkulykke og kom raskt til stedet etter den dødelige voldsepisoden på Sjøholt på Sunnmøre. Foto: Arne Rovick / TV 2

Tiltalt for å slått i hjel adoptivmor

ÅLESUND (TV ) I flere dager planla mannen å gå til aksjon mot adoptivforeldrene. Det endte med at han slo i hjel sin egen adoptivmor og påførte hennes mann alvorlige skader.

Statsadvokat Inger Myklebust Ferstad har nå tatt ut tiltale mot 36-åring etter den dødelige voldsepisoden på Sjøholt på Sunnmøre 4. august i fjor.

Ifølge tiltalen utdøvde mannen massiv vold mot sin egen adoptivmor. Hun ble forsøkt gjenopplivet av personer som kom til stedet og ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med kritiske skader. Kvinnen i 70-åra døde to dager senere av skadene hun ble påført.

Adoptivsønnen er tiltalt etter straffelovens § 274 får ha ha voldt betydelig skade på en annens kropp og helse, og skaden hadde døden til følge. Han er også tiltalt for å ha voldt betydelig skade på sine egen adoptivfar.

Ifølge tiltalen ble den eldre mannen slått, dratt i bakken og sparken gjentatte ganger. Voldsbruken førte til at han ble alvorlig skadet og måtte gjennom flere operasjoner.

Psykotisk

I avhør med politiet skal mannen ha forklart at han i flere dager hadde bestemt seg for å gå til aksjon mot adoptivforeldrene.

– Formålet med aksjonen var blant annet å få adoptivforeldrene til å oppgi navn på en person som skal ha forgrepet seg på ham tilbake i 1986, heter det i en tidligere fengslingskjennelse.

Mannen ringte selv til politiet og ble pågrepet etter kort tid.

Straffesaken kommer opp i Sunnmøre tingrett 27. februar og 36-åringen forsvares av advokat Torgeir H. Langva.

– Jeg har ingen kommentar til tiltalen, opplyser Langva til TV 2.

I en rettspsykiatrisk erklæring har sakkyndige konkludert med at mannen var psykotisk da han gikk til angrep på adoptivforeldrene.

Tvungen psykisk helsevern

Tiltalte ble i fjor høst overført fra varetektsfengsling til institusjon og underlagt tvungen psykisk helsevern. Ifølge tiltalebeslutningen vil påtalemyndigheten også til å legge ned påstand om dom på overføring til tvungen psykisk helsevern.

Enkemannens bistandsadvokat Mette Loe ønsker heller ikke å kommentere tiltalen.