SYMPATI: Tottenham-fansen var misfornøyd med Christian Eriksens prestasjon mot Liverpool. José Mourinho har sympati med dansken.
SYMPATI: Tottenham-fansen var misfornøyd med Christian Eriksens prestasjon mot Liverpool. José Mourinho har sympati med dansken. Foto: Tolga Akmen/AFP

Mourinho: – Jeg vet hva som er Eriksens problem. Jeg er ingen idiot

Christian Eriksen ble buet av banen da Tottenham tapte for Liverpool. José Mourinho forstår hvorfor danskens form svikter.

Tottenham-fansen var tydelig misfornøyd med Christian Eriksen sin opptredenen mot Liverpool lørdag, og ga dansken grei beskjed om det da han gikk av banen i det 69. spilleminutt til fordel for Giovani Lo Celso.

At fansen uttrykte misnøye har José Mourinho forståelse for.

– Av ulike årsaker har man noen ganger bedre sesonger enn andre, og noen ganger bedre kamper. Om du spør meg om jeg synes dette er det beste vi har sett av Christian Eriksen, må jeg være ærlig og si nei, sier Totttenham-manageren til Sky Sports mandag.

Samtidig har Mourinho sympati med Eriksens situasjon. Det har lenge vært rykter om at dansken ønsker seg vekk fra Tottenham, og Inter Milan er siste klubb han har vært koblet til.

– Om du spør meg om jeg vet årsaken - jeg er ingen idiot. Jeg har vært i fotballen i mange år. Jeg vet at en spiller i denne situasjonen, og nå kritiserer jeg ikke eller skylder på spilleren, men det er normalt at han ikke presterer på sitt høyeste nivå selv om han ønsker det, sier portugiseren og legger til:

– Jeg vil også si at han bidrar i de kampene han spiller. Han har hatt positive opptredener og bidrag, understreker Mourinho og trekker blant annet fram kampen mot Norwich der Eriksen scoret 1-1-målet til Tottenham.

– Fansen synes ikke han gjorde det bra mot Liverpool. Jeg må si meg enig i det.

Selv om det spekuleres i en overgang til Inter i januarvinduet, tenker Mourniho åpenbart ikke på at det skjer umiddelbart.

– Han spiller i morgen, sier manageren om tirsdagens FA-cup-kamp mot Middlesbrough.

– Etter det har jeg en kamp på lørdag og kanskje han spiller den også. Jeg kan ikke si mer enn det.