Tapet for Atlético Madrid i supercupen ble Ernesto Valverdes siste kamp som Barcelona-sjef.
Tapet for Atlético Madrid i supercupen ble Ernesto Valverdes siste kamp som Barcelona-sjef. Foto: Hassan Ammar

Barcelona sparket Valverde – erstatteren er klar

Ernesto Valverde (55) er ferdig i Barcelona. Quique Setién (61) tar over.

Den spanske storklubben bekreftet sent mandag kveld at Valverde er ferdig. Samtidig kom bekreftelsen på at Quique Setién tar over.

– Klubben vil uttrykke sin takknemlighet til Ernesto Valverde for hans profesjonalitet, hans engasjement, dedikasjon og hans alltid positive behandling av alle som er en del av Barca-familien. Vi ønsker ham lykke til og suksess i fremtiden, skriver klubben på sin hjemmeside og forklarer at begge parter er kommet til en enighet om å avslutte samarbeidet.

– Jeg synes det er helt riktig. Jeg synes han har fått Barcelona til å stagnere, og synes ikke at de ligner seg selv. Det har de ikke gjort på lenge, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Jeg tror egentlig at den eneste grunnen til at han har sittet så lenge, er at Lionel Messi liker ham. Sånn er det – har du Messis gunst, får du sitte litt ekstra, fortsetter han.

Vant to år på rad

Valverde forlater Barcelona på tabelltopp, foran Real Madrid på målforskjell.

55-åringen vant La Liga på to av to forsøk som Barcelona-sjef, men gikk samtidig på sviende nederlag i Champions League mot Roma og Liverpool de to foregående sesongene. Han er dessuten blitt kritisert for spillestilen.

– Barcelona har en spillerstall som gjør at de bør gjøre det mye bedre enn nå. Sammen med Manchester City og Liverpool, mener jeg at de har den beste troppen i verden. Sånn ser det ikke ut fra uke til uke, mener Stamsø-Møller.

TAR OVER: Quique Setién er Barcelonas utvalgte.
TAR OVER: Quique Setién er Barcelonas utvalgte. Foto: Damien Meyer

Erstattes av Setién

Barcelona skal ha vært i samtaler med klubblegenden Xavi om å ta over treneransvaret. Den tidligere midtbanegeneralen takket angivelig nei fordi han ikke ville ta over midt i sesongen.

Valverde blir altså nå erstattet av Quique Setién. Den 61 år gamle spanjolen forlot Real Betis i sommer, og har vært arbeidsledig siden. Han står for en svært offensiv spillestil, noe som skal gjøre ham attraktiv for Barcelona.

Klubben melder at Setién vil bli presentert tirsdag. Han har signert en kontrakt til 30. juni 2022.

I spillerkarrieren var Setién sentral midtbanespiller, og fikk med seg tre A-landskamper for Spania. Han har tidligere snakket om hvordan han er blitt påvirket av klubbikonet Johan Cruyff, noe som trolig vil være musikk i Barcelona-fansens ører.

Etter et møte med Cruyffs lag som spiller, der han bare ble løpende etter ballen hele kampen, tenkte han at det var et lag han hadde likt å spille for.

– Hvordan kan du få et lag til å ha ballen sånn at motstanderen løper etter den hele kampen? Fra den gangen begynte jeg å forstå hva jeg hadde følt hele karrieren. Jeg begynte virkelig å se på fotball. Å analysere det. Slik at jeg kunne forstå hva jeg følte, og hva jeg ville utføre i praksis da jeg ble trener. Jeg ville ha ballen, forklarte han overfor nettstedet The Coaches Voice.