SØRGER: Nujin Osman forteller om en trist tid for familien.
SØRGER: Nujin Osman forteller om en trist tid for familien. Foto: TV 2

– Den mørkeste dagen i våre liv

Nujin Osman (15) dro rett fra Tyskland til Bergen da hun fikk høre at kusinene på 7, 9 og 14 år og mammaen deres ble hentet ut av det brennende huset i Ytrebygda lørdag 4. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag var familie, venner, klassekamerater og andre samlet i Haukelandshallen for å ta farvel med moren og de tre døtrene som døde etter en brann i Ytrebygda.

– Følelsen av fortvilelse, urettferdighet og maktesløshet har rammet oss alle. Det er ekstra tungt når unge mennesker går bort på denne måten. Vit at hele byen føler med dere, sa ordfører Marte Mjøs Persen i sin tale.

BEGRAVELSE: Kistene var pyntet med brudeslør. Foto: Klaus Holthe / TV 2
BEGRAVELSE: Kistene var pyntet med brudeslør. Foto: Klaus Holthe / TV 2

Det var søstrene Norjin (7), Rouhlat (9), Norjan (14) og moren Malak (41) som omkom i brannen. Faren og to sønner er blant de etterlatte.

– Mørkeste dagen

Nujin Osman (15) er kusinen til de tre jentene som døde. Hun dro rett fra Tyskland til Bergen da hun fikk høre at de fire familiemedlemmene var blitt hentet ut av det brennende huset i Ytrebygda lørdag 4. januar.

Siden våket Nujin på Haukeland universitetssykehus. I Haukelandshallen mandag støttet hun onkelen og de to fetrene på 15 og 18 under begravelsen.

– Det er den mørkeste dagen i våre liv. Min tante og kusinene mine var veldig snille. Alle tre er under 15 år, og har ikke engang vært på date, ikke holdt bryllup, ingenting, sier Nujin til TV 2.

Kistene var pyntet med brudeslør. Det symboliserte at jentene aldri rakk å stå brud.

– Står sammen

Rundt 1000 mennesker møtte opp for å minnes de fire omkomne. Bergen moské var ikke stor nok til å huse alle som ville vise medfølelse med enkemannen og de to sønnene.

Foran kisten med Norjans fotballdrakt, fortalte hennes jevngamle kusine at de to hadde planer om å studere sammen og dra på shopping.

– I dag var vi vitne til en seremoni som var veldig inkluderende. Der familien ble beskrevet på en utrolig fin måte, sier ordføreren.

På vegne av familien takket Nujin alle som hadde stilt opp siden dødsbrannen 4. januar.

– Kurdere og nordmenn står sammen for å støtte min familie og hjelpe dem gjennom dette.