Kvinne og mann funnet døde i Bergen – to personer pågrepet

To personer er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann og en kvinne ble funnet døde i Bergen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var like før klokken 12 mandag at politiet ble kontaktet av noen turgåere som hadde funnet noen gjenstander i terrenget ved Gullfjellsveien i Bergen kommune.

– Det var funnet en rekke gjenstander ved en liten elv, og flere av gjenstandene var blodige, sier politiinspektør Tore Salvesen på en pressekonferanse mandag kveld.

En politipatrulje rykket ut til stedet og fant en død kvinne blant gjenstandene.

Kriminalteknikere ble deretter sendt ut til stedet. På dette tidspunktet ble saken etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

– Da de kom til stedet og startet sine undersøkelser, så gjorde de ytterligere funn av en person, en mann, som da ble funnet død, fortsetter Salvesen.

Saken blir nå etterforsket som drap.

To personer pågrepet

Rett før klokken 22 mandag kveld opplyser politiet at to menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Politiet utelukker ikke flere pågripelser i løpet av kvelden/natten, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Politiet har innkalt til en pressekonferanse klokken 10 tirsdag formiddag. De varsler at det ikke vil bli gitt ytterligere opplysninger før dette.

– Vet hvem det er

Ifølge politiet er det en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene som er funnet døde.

De to ble formelt identifisert på Gades Institutt i Bergen mandag kveld, og politiet er i gang med å varsle deres nærmeste pårørende.

– De to er kjent for politiet fra før, og vi har startet undersøkelser i hele kretsen rundt dem, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Gjør avhør

Høyland opplyser at politiet gjør kriminaltekniske undersøkelser flere steder mandag kveld.

– Det blir gjort vitneavhør av omgangskretsen og naboer til de to som vi mener er døde, sier hun.

Politiet har så langt ikke ønsket å få ut med hva slags gjenstander som ble funnet av turgåerne.

– Det foregår kriminalteknisk arbeid på funnstedet, hvor etterforskerne går forsiktig frem og tilnærmer seg de sentrale områdene, sa politiinspektøren til TV 2 mandag ettermiddag.

BISTÅR: Brannvesenet bistår politiet i forbindelse med etterforskningen. Foto: Pål Schaathun/TV 2
BISTÅR: Brannvesenet bistår politiet i forbindelse med etterforskningen. Foto: Pål Schaathun/TV 2

Brannvesenet bistår

I tillegg har politiet bedt om bistand fra brannvesenet i Bergen for å søke med dykkere i Osavatnet, som ligger like i nærheten av funnstedet.

– Det er sendt ut en gummibåt, en drone med dronepilot og tre dykkere. De reiste fra Bergen sentrum litt over tre, og er straks på plass, sa Jan Ove Haga, vaktkommandør i Bergen brannvesen, til TV 2 klokken 15.35.

Området hvor kvinnen ble funnet er et populært turområde, og politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært på tur i området rundt Osavatnet på Unneland i løpet av helgen eller mandag.

Mandag kveld opplyser politiet at de allerede har mottatt flere tips.

– En av hypotesene våre er at dette dreier seg om er drap, men vi har flere hypoteser, men vi binder oss ikke til en hypotese så tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.