Alle dyr skal etter loven bli behandlet godt og beskyttes mot fare. I tillegg har eiere plikt til å sikre godt tilsyn og stell.
Alle dyr skal etter loven bli behandlet godt og beskyttes mot fare. I tillegg har eiere plikt til å sikre godt tilsyn og stell. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Mann bøtelagt fordi han ikke hjalp katten sin

En mann fra Sunnfjord må betale 14.000 kroner etter å ha blitt anmeldt for brudd på dyrevelferdsloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren 2019 reagerte flere på en katt som gikk rundt i et boligfelt med en stygg øyeskade. En beboer tok katten med til veterinær, og det endte med at øyet måtte opereres bort.

Anmeldt

Eier av katten ble anmeldt for brudd på dyrevelferdsloven av Dyrebeskyttelsen. De mener han har vanskjøttet katten i minst fem år.

Politiet tok ut siktelse i saken, og i høst valgte de å bøtelegge mannen for 14.000 kroner, skriver Dyrebeskyttelsen i en pressemelding. Mannen har vedtatt boten.

Dyrebeskyttelsen varsler at de kommer til å følgte opp flere saker juridisk i tiden som kommer.

– Dyrebeskyttelsen Norge kan ikke lenger akseptere kattehold der eier fraskriver seg ansvar for kattunger og unnlater å ta katten til veterinær, derfor kommer vi til å teste flere liknende saker juridisk, i tida som kommer.

16 kull

Katteeieren i Sunnfjord innrømte at han har latt hunnkatten gå ute uten å være sterilisert, eller på p-piller, noe som har resultert i 16 kattekull i løpet av åtte år.

– Vår anbefaling er selvfølgelig at alle katter blir kastrert og ID-merket. Dette er gode tiltak som vil stanse mye unødvendig lidelse, forteller daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset.