MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen brukte besiktigelsen godt begge dagene, men fant likevel ikke den optimale kombinasjonen av utstyr i Adelboden. Det kan ha kostet han to seire.
MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen brukte besiktigelsen godt begge dagene, men fant likevel ikke den optimale kombinasjonen av utstyr i Adelboden. Det kan ha kostet han to seire. Foto: Stefan Wermuth

kristoffersen etter adelboden-helgen:

– Snøen var merkelig

Henrik Kristoffersen tror han ble fintet av forholdene i Adelboden.

Henrik Kristoffersen kjørte inn til to pallplasser i Adelboden, med tredjeplass i storslalåm og andreplass i slalåm.

Likevel var dette en helg preget av frustrasjon for valg av «set up» - kombinasjonen av utstyret utøverne velger før hver omgang.

– Holder ikke

Etter den første omgangen i slalåm, der Kristoffersen kjørte inn til det som skulle bli den åttende beste tiden, var han frustrert:

– Med utstyret i dag kjørte jeg på 50 prosent nedover, og det holder ikke. Det kan hende utstyret var litt aggressivt. Jeg vet ikke. Hvis vi hadde gått ned på aggressivitet, så hadde det hakket mindre. Det vil si ikke så skarpe kanter, og annerledes sko.

Fant ikke ut av snøen

Når Kristoffersen skal oppsummere helgen, erkjenner han at det var vanskelig å velge rett utstyr i Adelboden.

– Vi har mye utstyr, og bra utstyr. I Adelboden så det veldig isete ut, men det var ikke så isete, forteller han på den offisielle pressekonferansen og utdyper:

– Snøen endret seg litt når du kom inn i bratta, altså i overgangen fra det flate til det bratte. Derfor var det litt vanskelig å finne rett kombinasjon av utstyr, men det er fortsatt ingen unnskyldning. Det er likt for alle. Og lenger mot toppen, i begge renn, var snøen var merkelig. Det var ikke dårlige forhold, bare merkelige, og flere utøvere sa det samme. Jeg vet ikke hvorfor, oppsummerer Kristoffersen noe kryptisk.

Det er ventet lignende forhold i Wengen kommende helg. Solskinn i dagene før, og nullføre søndag når slalåmen kjøres. Den ser du fra klokken 10.00 på TV 2.