FÅR VILJEN SIN: Veton Berisha har vært tydelig på at han vil tilbake til Viking. Nå ser det ut som spissen får det som han vil.
FÅR VILJEN SIN: Veton Berisha har vært tydelig på at han vil tilbake til Viking. Nå ser det ut som spissen får det som han vil. Foto: Ole Martin Wold

Brann og Viking er enige om Berisha-overgang

Kun medisinsk sjekk og personlige betingelser gjenstår før Veton Berisha blir Viking-spiller.

Veton Berisha (25) har ikke lagt skjul på at han ønsker seg bort fra Brann og hjem til Viking.

Mandag bekrefter Viking at klubben er enig med Brann om betingelsene i en overgang for Veton Berisha.

– Avtalen forutsetter at vi blir enig om personlige betingselser, og at Berisha består den obligatoriske medisinske testen, skriver Viking.

Det var BA som først skrev at klubbene var enige om overgangssum. Samtidig er Zlatko Tripic på vei til tyrkisk fotball.

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, opplyser at den medisinske testen vil gjennomføres i ettermiddag eller tidlig tirsdag. Håpet er at Berisha skal kunne trene med blåtrøyene allerede tirsdag.

– Han har stått øverst på ønskelisten til Bjarne og resten av dem på sport lenge, så vi er glade for at vi endelig kan ønske Veton tilbake til Viking, sier Henningsen til TV 2.

– Veton har vært tydelig selv på hva han ønsker, så han er fornøyd i dag. Han ønsket dette like sterkt som oss, fortsetter han.

– Kunne ikke fortsette i Brann

TV 2s fotballekspert mener at det er en god overgang for den regjerende norgesmesteren.

– Berisha kunne ikke fortsette i Brann etter måten han har oppført seg på den siste tiden, og Brann brukte nok hans uttalelser opp mot Viking for å få en best mulig pris. Brann og Berisha var aldri en god kombinasjon, men jeg er ganske sikker på at Berisha kommer til å passe godt inn i Bjarne Berntsens Viking. Der kommer han til å trives både på og utenfor banen, og hvis nå Tripic drar til utlandet vil Berisha bli en veldig viktig brikke i Viking sitt lag denne sesongen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Han skjønner godt at Tripic lar seg friste av et utenlandseventyr.

– Mange Viking-supportere er nok frustrerte hvis Tripic drar til utlandet, men dette har nok Viking og Tripic hatt en enighet om helt siden angriperen fra Lyngdal signerte for Viking. Han har alltid hatt en ønske om å prøve seg i utlandet igjen, og da kan timingen være veldig god nå - for det skal godt gjøres å kopiere den sesongen han og Viking leverte i 2019, sier Mathisen.

Ingen Berisha på Brann-trening

Da Brann startet sesongoppkjøringen i Vestlandshallen like utenfor Bergen sentrum mandag formiddag, var ikke Berisha å se.

Trener Bjarne Berntsen sier til TV 2 at Viking har et sterkt ønske om å signere spissen.

– Ja, det har vi sagt hele veien. Men hvis vi ikke blir enige med Brann, så blir han fortsatt Brann-spiller, sier Berntsen.

– Hvor langt er dere i prosessen?

– Det er stadig forhandlinger, men om vi blir enige vil tiden vise.

– Forventer du at noe skjer i løpet av uka?

– Ja, det må skje en avklaring i løpet av uka. Det er enten det ene eller det andre, det er helt åpent om det blir eller ikke.

INGEN BERISHA: Brann trente mandag uten Berisha. FOTO: Magnus Wikan/TV 2.
INGEN BERISHA: Brann trente mandag uten Berisha. FOTO: Magnus Wikan/TV 2.

– Vil bort

Berisha uttalte forrige uke i en podkast hos Stavanger Aftenblad at han har et sterkt ønske om å returnere til Viking.

– Jeg har hatt lyst til dette (å gå til Viking) i mer enn et år. Jeg håper det er noe som kan skje, for jeg har hatt lyst ganske lenge, sier blant annet Berisha i podkasten, som ble spilt inn i Stavanger.

– Det er her jeg har lyst å være, sa Berisha - i Stavanger.

På mandagens Brann-trening var Fredrik Haugen ordknapp om situasjonen til Berisha.

– Jeg vil ikke snakke så mye om spillere som ikke er her, vi må tenke på de som er her. Så får vi se hva som skjer. Jeg har vært på ferie, så jeg har ikke fått meg så mye som har skjedd.

– Hva tenker du om at en spiller som er en del av laget åpenlyst går ut og sier at han ikke vil være her lenger?

– Det er ganske innlysende, men jeg vil ikke kommentere så mye rundt det.