Slik reagerte Diego Simeone på Real Madrid-spillerens kyniske takling

Fede Valverde gjorde alt for å stoppe Alvaro Morata. Han fikk ros fra uventet hold etter kampen.

Med fem minutter igjen av supercup-finalen mellom Atletico Madrid og Real Madrid ble Álvaro Morata sendt alene gjennom mot Real-keeper Thibaut Courtois.

I frykt for baklengsmål valgte Fede Valverde å takle Atletico-spissen like utenfor straffefeltet, og han ble følgelig utvist. Det ble voldsomme tumulter etter den svært kyniske taklingen.

Se Valverdes takling i videovinduet øverst!

Valverde vekslet noen ord med Atletico Madrid-trener Diego Simeone før han gikk i garderoben. Valverde ble for øvrig kåret til banens beste spiller.

– Jeg sa til Valverde at han gjorde det han måtte. Prisen som banens beste spiller er logisk, for Valverde vant kampen for Real Madrid med den handlingen, sier Simeone, som også var kjent for å gjøre alt for å vinne som spiller.

Valverde fremstår som en angrende synder i etterkant.

– Det var noe jeg ikke skulle gjort. Jeg sa unnskyld til Morata, men det var det eneste jeg kunne gjøre, for han er en rask spiller. Jeg er fornøyd med at vi tok tittelen, men dette henger ved meg. Det jeg gjorde var ikke rett, sier Valverde til klubbens hjemmeside.

– Mine lagkompiser står bak meg, men det var et trist øyeblikk for meg. Simeone kom også til meg og sa noe jeg ikke vil gjenta, men jeg vil takke ham for det, fortsetter Valverde.

Straffekonk

Det påfølgende frisparket resulterte ikke i scoring, og det måtte med det straffer til for å skille hovedstadslagene. Den gikk Real Madrid seirende ut av.

Det måtte straffer til for å skille Atlético og Real Madrid i den spanske supercupfinalen. Da sikret Sergio Ramos og Thibaut Courtois seieren for hvittrøyene. Etter 120 målløse minutter var det duket for straffer i saudiarabiske Jeddah.

Der fikk Atlético den verst tenkelige starten med to straffebom signert Saúl Ñíguez og Thomas. Førstnevnte traff stolpen, mens Courtois stoppet Thomas sitt forsøk.

Det la til rette for at Sergio Ramos kunne avgjøre det hele for hvittrøyene, og Real-kapteinen var iskald fra elleve meter og trillet inn seiersscoringen. Med det sikret han klubbens ellevte supercuptittel.

Gigantsjanse

Det la til rette for at Sergio Ramos kunne avgjøre det hele, og Real Madrid-kapteinen var iskald fra elleve meter. Dermed er hvittrøyenes ellevte spanske supercuptittel et faktum.

Federico Valverde hadde en gigantisk sjanse til å sikre seieren for Real Madrid i ordinær tid. Upresset fra to meter klarte 21-åringen smått utrolig å ikke heade ballen enkelt i mål halvveis ut i 2. omgang. Istedenfor endte headingen i Valverdes kne og deretter til side for mål.

Kritisert lokalisering

Spanias fotballforbund har fått hard kritikk for å inngå en treårsavtale om å avvikle supercupen i Saudi-Arabia. Avtalen skal angivelig ha en verdi på 1,2 milliarder kroner.

Menneskerettsaktivister har slaktet valget av vertsland, og Uefa-president Aleksander Ceferin har gjort det klart at han ikke liker at europeiske lag spiller i land «der kvinners grunnleggende rettigheter ikke respekteres».

Real Madrid slo Valencia i sin semifinale, mens Atlético Madrid vant over Barcelona.

(©NTB)