Aguero tok Premier League-rekord da City ydmyket Aston Villa

Sergio Aguero scoret hat trick og satte Premier League-rekord borte mot Aston Villa søndag.

Aston Villa - Manchester City 1-6

Se alle tre Agueros mål i videovinduet øverst.

Manchester City rundspilte Aston Villa etter alle kunstens regler på Villa Park søndag.

Pep Guardiolas stjernegalleri ga seg ikke før de hadde satt seks baller i nettet bak Villas norske målvakt Ørjan Nyland. Da hjalp det lite at Anwar El Ghazi pyntet på resultatet med en straffescoring på overtid.

Aguero med to rekorder

Dagens mann ble uten tvil Sergio Aguero.

Argentineren noterte seg for tre scoringer og passerte dermed Thierry Henry på målscorerlisten i Premier League. 177 Premier League-mål gjør ham til den mestscorende utlendingen i Premier League gjennom tidene.

Det var 31-åringens tolvte hat trick, noe som også er Premier League-rekord. Samtidig kryper han opp på 4. plass på målscorerlisten gjennom tidene, med samme antall Premier League-mål som Chelsea-manager Frank Lampard.

– Han er en fantastisk person

– Jeg er så lykkelig over denne rekorden. Jeg må takke lagkameratene mine, sier en overlykkelig City-spiss.

Nå er målet å gå forbi Alan Shearer og bli tidenes mestscorende i Premier League. Men det er fortsatt et stykke opp til Shearers 260 Premier League-mål.

– Jeg vil prøve. Men det er så mange mål. Jeg vet ikke om jeg klarer det.

– Han er en legende. Både for dette laget og i Premier League, sier lagkamerat Riyad Mahrez og får støtte fra sjefen:

– Han var en legende og nå steg legendestatusen. Thierry Henry er en av de mest fremragende spillerne jeg har sett i denne ligaen, og jeg tror han vil være stolt over at det nettopp er Sergio som tar rekorden hans.

– Han er en fantastisk spiller. Vi gratulerer ham. Det aller viktigste er at han er en utrolig fin person. Han elsker å spille fotball og være med kameratene sine. Jeg elsker å jobbe med ham, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Drinkwater hudflettes

Dermed ble det en svært tøff kveld mellom stengene for Aston Villas norske målvakt Ørjan Nyland.

Men det skal sies at den norske Villa-målvakten fikk lite hjelp fra egne lagkamerater. Manchester City regelrett feide over vertene, og i tillegg gjorde hjemmelagets spillere en rekke personlige feil i farlige posisjoner, spesielt debutant Danny Drinkwater.

Chelsea-eiendommen er på lån i Villa etter et mislykket låneopphold i Burnley tidligere denne sesongen, og mistet ballen på håpløst vis inne i egen målgård før det andre målet.

– Drinkwater henger ikke med på tempoet overhodet. For et mareritt av en omgang han har hatt, sa Erik Thorstvedt i pausen.

– Jeg blir stum av beundring

Klasseforskjellen var enorm gjennom hele kampen, og nok en gang sto Kevin De Bruyne spesielt frem for Manchester City. På overtid av første omgang sto han bak en av de flotteste målgivende pasningene denne sesongen da han forserte oppover i banen før han prikket et perfekt innlegg på lissene til Gabriel Jesus.

– Det er så bra gjort av De Bruyne at jeg blir helt stum av beundring. Verdens beste midtbanespiller i mine øyne, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Med to nye søndag er De Bruyne nå oppe i 15 målgivende pasninger hittil i ligaen. Rekorden er det nettopp Thierry Henry som har med 20 på én sesong.

– Den tar han, sier Petter Myhre sikkert.

Resultatet gjør at Manchester City går forbi Leicester og tar steget opp på 2. plass på tabellen. Aston Villa er på sin side under streken.