OMKOM: Paulo Goncalves omkom etter en ulykke i Rally Dakar. Foto: Juan Mabromata
OMKOM: Paulo Goncalves omkom etter en ulykke i Rally Dakar. Foto: Juan Mabromata

Dødsulykke i Rally Dakar

Den rutinerte portugisiske motorsyklisten Paulo Goncalves omkom søndag i en ulykke på sjuende etappe av Rally Dakar i Saudi-Arabia. Han ble 40 år gammel.

Dødsulykken skjedde etter 276 kilometer av søndagens etappe fra Riyadh til Wadi ad-Dawasir, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

Goncalves fikk hjertestans i ulykken, og han var bevisstløs da ambulansepersonell kom til stedet klokken 10.16 (8.16 norsk tid). Portugiseren ble fløyet til sykehus, der det ble konstatert at han var død.

– Etter gjenopplivingsforsøk på stedet ble deltakeren fløyet til Layla-sykehuset, der han beklageligvis ble bekreftet død, uttaler arrangøren.

Goncalves deltok i sitt 13. Dakar-rally og lå på 10.-plass i sammendraget i motorsykkelklassen. Hans beste resultat i konkurransen kom i 2015, da han vant én etappe og ble nummer to sammenlagt.

40-åringen rakk så vidt starten i årets Rally Dakar etter å ha blitt skadd i et krasj hjemme i Portugal i desember. Da måtte han opereres for en sprukket milt.

– Det er en seier for meg bare å være her på startstreken, sa han før starten i Rally Dakar.

Goncalves er den 29. deltakeren som er omkommet i Rally Dakar siden oppstarten i 1979. Forrige dødsulykke skjedde for fem år siden. Da omkom den polske motorsyklisten Michal Hernik.

(©NTB)