ÅSTED: Den 21 år gamle mannen ble skutt og drept her på denne parkeringsplassen på Søndre Nordstrand i Oslo sent fredag kveld.
ÅSTED: Den 21 år gamle mannen ble skutt og drept her på denne parkeringsplassen på Søndre Nordstrand i Oslo sent fredag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

21-åring drept på parkeringsplass:

Fremdeles ingen pågrepet: Politiet ber publikum om hjelp

Halvannet døgn etter at en 21 år gammel mann ble skutt og drept på Prinsdal i Oslo, har politiet fremdeles ikke klart å identifisere gjerningspersonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

«Vi jobber etter de samme linjer som i går – en bred tilnærming med flere hypoteser», skriver politiet, som har svært lite nytt å melde.

Drapet fant sted omtrent klokken kvart på tolv fredag kveld. Den 21 år gamle gutten hadde spist sammen med tre kamerater på Prinsdal Grill da han ble skutt på parkeringsplassen utenfor.

Mangler informasjon

Etter skytingen oppstod det er basketak der en av de andre ble stukket flere steder med kniv. Han ligger fremdeles på sykehus, men er angivelig utenfor livsfare.

Politiet har hentet inn store ressurser for å etterforske saken, men erkjenner at de fremdeles mangler avgjørende informasjon i jakten på gjerningspersonen. Derfor ber de nok en gang publikum om tips.

«Vi ønsker fortsatt opplysninger fra selve åstedet i Nedre Prinsdalsvei, men ber publikum også om å ta kontakt med politiet dersom de har sett personer eller kjøretøy i området for øvrig. Vi ønsker særlig observasjoner fra området øst for jernbanelinja ved Holmlia og Prinsdal», skriver politiet.

– Målrettet handling

«Vi har observasjoner fra vitner om at gjerningspersonen løper nedover Nedre Prinsdalsvei i retning Kolbotn, og ønsker flere observasjoner av dette. Vi velger foreløpig å ikke gå ut med ytterligere beskrivelser av gjerningspersonen, av taktiske etterforskningshensyn», skriver de videre.

– Vi jobber ut fra en hovedteori om at det var en målrettet handling, og det er kun observasjoner av én gjerningsperson på det sentrale åstedet. Vi utelukker ikke at det kan være andre medvirkende, og er interessert i observasjoner fra området rundt både før og etter selve handlingen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Utelukker ikke flere gjerningspersoner

Vitner på stedet har fortalt TV 2 at gjerningspersonen løp fra stedet kort tid etter hendelsen. Minst ett vitne har forklart at vedkommende var maskert.

– Jobber dere fortsatt ut i fra teorien om at det kun er en gjerningsperson?

– Opplysningene fra de vitnene på åstedet går ut på at det er én person. Men vi kan ikke utelukke at det er flere som eventuelt har medvirkeroller, sier Metlid.

Politiet ber publikum om å tipse om observasjoner gjort i området.

– Vi ønsker oss flere observasjoner, flere avhør for å kvalitetssikre de beskrivelsene vi har. Og så er det også det at i forbindelse med handlingen, så skal ansiktet til gjerningspersonen ha vært tildekket, sier politiinspektøren.