Maren Lundby fortsetter å hoppe svært bra og langt, men ikke konsistent nok til å ta topplassen. Arkivfoto: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / NTB scanpix
Maren Lundby fortsetter å hoppe svært bra og langt, men ikke konsistent nok til å ta topplassen. Arkivfoto: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / NTB scanpix

Satte bakkerekord i Sapporo igjen

Maren Lundby satte bakkerekord med 139,5 meter, men det var ikke nok til å vinne i Sapporo denne gangen. Eva Pinkelnig fra Østerrike tok verdenscupseieren.

Maren Lundby satte bakkerekord med 139,5 meter, men det var ikke nok til å vinne søndagens verdenscuprenn i Sapporo. Eva Pinkelnig fra Østerrike tok seieren.

For Lundbys del ble søndagens renn i Japan nesten en repetisjon av det som skjedde dagen før. 25-åringen fra Bøverbru kjempet igjen om seieren og satte bakkerekord med sitt rekordlange svev på 139,5 meter – en halvmeter lenger enn lørdag – men det holdt kun til annenplass, nok en gang bak en østerriker.

– Jeg er glad for 2.-plassen. Jeg hadde et virkelig godt hopp i annen omgang. Jeg må fortsette å jobbe, men hoppene mine er stabile. Jeg skal ta med meg alle disse erfaringene til Zao, sier Lundby til Det internasjonale skiforbundets (FIS) nettsted.

Søndag lå hun på 2.-plass med 114,3 poeng etter et hopp på 121,5 meter i førsteomgangen i 137-metersbakken i Sapporo. Et svært pent hopp sørget for et godt utgangspunkt før det siste hoppet, men det var jevnt i teten med 14 hoppere innenfor ti poeng et stykke bak lederen.

Det var et hestehode fram til leder Pinkelnig fra Østerrike, som landet på 135,5 meter i førsteomgangen og hadde 132,6 poeng.

Da Lundby satte bakkerekord med 139,5 meter i annethoppet sitt, kunne hun neppe gjort mer. Men totalsummen på 239,6 poeng var ikke nok til seier. Pinkelnig avsluttet med et hopp på 130 meter, og med forspranget hennes fra første omgang endte hun med 250,8 poeng til slutt.

De andre norske hopperne, Silje Opseth og Anne Odine Strøm, endte på henholdsvis 7.- og 28.-plass. Opseth hoppet jevnt og godt, med svev på henholdsvis 119,5 og 122 meter, mens Strøm landet på 109,5 og 99 meter.

Neste helg hoppes det to individuelle konkurranser og en lagkonkurranse i kinesiske Zao.

(©NTB)