Actor Martin Sheen takes part in a

Joaquin Phoenix og Martin Sheen arrestert under miljødemonstrasjon

Fredag ble skuespillerne Joaquin Phoenix og Martin Sheen arrestert da de demonstrerte for miljøet sammen med Jane Fonda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jane Fonda fortsatte sin ukentlige tradisjon med å protestere i Washington D.C. til tross for flere arrestasjoner.

Denne gangen i godt selskap med Joaquin Phoenix og Martin Sheen. Fonda slapp unna arresten, mens Phoenix og Sheen var ikke like heldige. Det melder CBS News.

– Noe jeg tror ikke ofte blir snakket om i miljøbevegelsen eller i samtalen om klimaendringer, er at kjøtt- og meieriindustrien er den tredje ledende årsaken til klimaendringer, sa Phoenix i sin tale til demonstrantene.

– Det er noe du kan gjøre i dag, akkurat nå og i morgen, ved å ta et valg om hva du spiser, sa han.

Twittervideoer viser Phoenix, sammen med Fonda, Sheen, skuespillerinne og aktivist Susan Sarandon, supermodellen Amber Valletta, skuespilleren June Diane Raphael og hundrevis av aktivister som marsjerte i protest på trinnene til Capitol og i Chase Bank.

Fonda har invitert en rekke kjendisvenner til å delta i protestene. Sally Field, Sam Waterson, Ted Danson, Kyra Sedgwick, Catherine Keener, Rosanna Arquette, Diane Lane og Ben & Jerry´s grunnleggere Ben Cohen og Jerry Greenfield er blant dem som har deltatt. Flere av dem har blitt arrestert sammen med Fonda.

– Vi gjør ikke sivil ulydighet som en førsteinnsats. Men vi har begjært og skrevet og marsjert og tigget regjeringen, og de hører ikke. Vi har vært demokratiske. Og så må vi ta et skritt videre, sa Jane Fonda i et intervju med Stephen Colbert.

DEMONSTRANTER: Joaquin Phoenix klemmer skuespilleren og aktivisten Jane Fonda under demonstrasjonen fredag.
DEMONSTRANTER: Joaquin Phoenix klemmer skuespilleren og aktivisten Jane Fonda under demonstrasjonen fredag. Foto: Jacquelyn Martin

En talskvinne for Capitol-politiet, Eva Malecki, sa at 147 personer ble satt i varetekt for angivelig ulovlig demonstrasjon fredag. Alle ble siktet for trengsel og hindring eller innkvartering.

Forrige søndag da Phoenix vant en Golden Globe for beste skuespiller i en dramafilm, utnyttet han muligheten til å snakke om viktigheten av å bekjempe klimakrisen.

Han takket Hollywood Foreign Press for å servere en helt plantebasert meny under prisutdelingen og for å anerkjenne koblingen mellom dyreavl og klimaendringer.