Målløs debut for Braut Haaland

Erling Braut Haaland fikk sine første Dortmund-minutter da han spilte én omgang i treningskampen mot Mainz.

Erling Braut Haaland (19) fikk sine første minutter for Borussia Dortmund da han ble byttet inn for Jacob Bruun Larsen etter pause i treningskampen mot Mainz på Marbella.

Se Haalands sjanser øverst

Mainz ledet 1-0 til pause og økte til 2-0 ikke så lenge etter hvilen. Det ble også sluttresultatet.

– Nå hadde jo ikke Erling trent stort siden 10. desember, han var ute i 20 dager med skade, nesten hele desember, og dette er bare tredje gang han er i aktivitet etter at han kom hit. Det er ikke mye, og han trenger naturligvis litt tid, sa Dormund-trener Lucien Favre til pressen etter kampen.

Han ble så spurt om Haalands sjanser til å spille i neste seriekamp, som er om en uke.

– Nå ser vi neste uke an for flere spillere, for det er tre til seks spillere vi er usikre på, deriblant Erling. Vi vet ikke om han blir klar til Augsburg-kampen. Men det er tross alt mye igjen av sesongen.

To sjanser

Haaland var frisk og lett i steget da han kom inn. 19-åringen virket hele tiden interessert i å prøve å sette i gang offensivt spill raskt. Kommentator Endre Olav Osnes ga unggutten ros for flere gode involveringer.

De siste ti minuttene våknet Haaland virkelig.

Etter 81 minutter fikk han en stor sjanse. Dortmund angrep langs venstrekanten og fikk lagt inn. Der lurte Haaland mellom stopperne til Mainz og kom seg frem for å flikke ballen i mål, men keeper avverget.

Tre minutter senere ble han igjen spilt igjennom, men avslutningen gikk like utenfor, og kampen endte målløst for både Haaland og Dortmund.

Det var ingen god kamp av Dortmund, som virket preget av at det hadde vært en uke med treningsleir, samt mange bytter i kampen.

Dortmund er på fjerdeplass i Bundesliga. Mainz på 14. Haalands mulige Bundesligadebut kan komme borte mot Augsburg 18. januar.