Rashford feiret med to mål i storseier: – Helt perfekt!

Marcus Rashford scoret to mål i sin 200. kamp totalt for Manchester United da Norwich ble smadret 4-0 på Old Trafford.

Manchester United – Norwich 4-0:

Se scoringene øverst!

Marcus Rashford feiret sin kamp nummer 200 for Manchester United med to scoringer. Anthony Martial og innbytter Mason Greenwood puttet én ball hver i nettet bak Tim Krul, og Manchester United kunne juble for en kruttsterk 4-0-seier mot Norwich på Old Trafford.

Seieren var forøvrig Manchester Uniteds første i 2020.

– Det var en helt perfekt ettermiddag for den rød delen av Manchester. 4-0 over Norwich ga grunn til å smile både for Solskjær og fansen. Det blir nok en hyggelig pressekonferanse for Solskjær etterpå, slo kommentator Espen Ween fast.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær.
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli Scarff

Manager Ole Gunnar Solskjær var naturligvis glad etter storseieren.

– Jeg er veldig, veldig glad. Vi startet bra, jobbet hardt, og vi spilte akkurat slik jeg ønsket. I hver kamp i Premier League må du ta fordel av det presset og dominansen du får. Andreomgang var svært, svært god, oppsummerte en storfornøyd Solskjær til BBC Sport.

Han roste spesielt Marcus Rashford for innsatsen.

– Det er en fantastisk prestasjon at Marcus har nådd 200 kamper så raskt. Han kom seg godt gjennom kampen, men han har slitt med en liten skade, så vi tok ham av banen litt tidligere. Vi er henrykt over innsatsen til Marcus, sa Solskjær.

– Samtidig er jeg glad for at vi nå slo tilbake. Vi tar alltid to eller tre skritt frem før vi tar et skritt tilbake. I kulissene vet vi at vi gjør en god jobb, slo han fast.

– Det er slik vi må spille hver kamp
Manchester Uniteds Juan Mata mener det var viktig av laget å slå tilbake etter nederlagene mot Arsenal i Premier League og Manchester City i ligacupen.

– Det var en veldig god prestasjon. Vi viste en strålende reaksjon etter tapet vårt sist. Vi spilte fantastisk fotball i dag. Vi nøt å spille fotball. Slik vi spilte i dag er et godt eksempel på hvordan vi burde spille kontinuerlig, sa Mata til BBC, som ikke har gitt opp håpet om en topp fire-plassering.

– Det er mange lag som kjemper om Champions League-plassene. Chelsea kommer til å ta masse poeng fremover, så vi må fokusere på våre egne resultater, sa han til BBC.

Etter sine to fulltreffere mot Norwich har Rashford nå scoret totalt 18 mål i alle turneringer denne sesongen. Kun Raheem Sterling med sine 20 har scoret flere av spilerne i Premier League.

– Da Manchester United fikk sin 1-0-ledelse hadde Norwich absolutt ingenting å komme. I andre omgang var det «cruise control» og vel så det for United. Norwich var fryktelig svake, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Seierne mot de store klubbene gir et ekstra «boost» Men personlig mener jeg at det er viktigere å slå de antatt dårligere lagene. Skal du vise fremgang med prosjektet ditt, så må du slå de lagene du skal slå, poengterte han.

Erik Thorstvedt tror Solskjær er en lettet mann etter 4-0-seieren mot Norwich.

– Ole Gunnar trengte denne etter at de ble rundspilt og utspilt av Manchester City sist. Da var folk ute med knivene med en gang. Det er bare en ting du kan gjøre for å svare, og det er å vinne kamper, sa Thorstvedt.

Like enkelt blir det trolig ikke neste runde for Manchester United. Da venter den suverene serieleder Liverpool på Anfield. Norwich på sin side tar imot Bournemouth.

Scoret etter nydelig Mata-pasning
Manchester United dominerte stort i åpningsminuttene, og etter 28 minutters spill fikk de lønn for strevet. Juan Mata fant Marcus Rashford med en pasning i feltet. Rashford gjorde ingen feil foran boksen og sendte hjemmelaget i ledelsen.

– Det var Premier League-mål nummer 13 for Rashford. Mata prikket ballen til Rashford på bakerste stolpe, som satte ballen kontrollert i mål, beskrev TV 2-kommentator Ween om scoringen.

Like før pause fikk Norwich en gedigen mulighet til å utligne. Todd Cantwell fikk ballen hele alene på bakerste stolpe. En strålende redning av David De Gea hindret utligning. Dermed kunne Manchester United gå til pause med 1-0-ledelse.

Doblet fra straffemerket
Bare fire minutter ut i andreomgang pekte dommer Anthony Taylor på straffemerket etter at Tim Krul felte Brendan Williams innenfor 16-meteren.

Marcus Rashford tok straffesparket. Rashford satte ballen i lengste hjørnet og doblet ledelsen for Manchester United.

– Det var ikke mye om å gjøre før Tim Krul reddet den. Han var også på ballen med en fingertupp eller to. Men skuddet fra Rashford var for hardt, sa Ween etter scoringen.

Like etter satte Anthony Martial Manchester United. Juan Mata stod for innlegget i forkant.

– Han fikk stå alene på femmeteren, for det var ingen Norwich-forsvarere i nærheten av ham. Det var særdeles svakt markeringsspill av gjestene, påpekte Ween.

Innbytter Greenwood scoret igjen
Bare tre minutter senere trodde publikum at Brendan Williams ville sette inn 4-0-ledelse da han fikk ballen på åpent mål på bakerste stolpe. Men på uforklarlig vis skjøt unggutten himmelhøyt over.

4-0-scoringen skulle imidlertid komme for Manchester United. Kvarteret før slutt lurte innbytter Mason Greenwood inn kampens fjerde for hjemmelaget.

Fulltrefferen var også Greenwoods fjerde i Premier League denne sesongen.

– Vi har sett ham score slike mål mange tidligere, og vi kommer til å se ham gjøre det i mange år fremover. Han et særdeles stort avsluttertalent, mente Ween.

Maguire tilbake
Harry Maguire, som engelske medier hevdet tidligere i uken ville være ute i lang tid på grunn av skadet, startet kampen for Manchester United i midtforsvaret sammen med Victor Lindelöf.

Maguire var sterkt savnet i Manchester Uniteds 1-3-tap mot byrival Manchester City tirsdag.

Den norske Premier League-proffen Alexander Tettey startet oppgjøret og spilte hele kampen for Norwich på Old Trafford.