Mareritt for Stavås Skistad – falt to ganger

Absolutt alt gikk galt for Kristine Stavås Skistad (20) i Dresden lørdag. – Veldig kjedelig!

Se hvor galt det gikk i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Uten norske jenter i finalen ble det svensk jubel i tyske Dresden. Linn Svahn vant lørdagens skøytesprint foran Anamarija Lampič og lagvenninne Maja Dahlqvist.

Men dagens store taper var nok Kristine Stavås Skistad (20). For etter å ha imponert stort i sin debutsesong i verdenscupsirkuset, har lite gått veien for den hurtige 20-åringen denne sesongen.

I lørdagens flate bysprint i Dresden hadde talentet mulighet til å vise seg frem i det som ble antatt å være en optimal løype for henne.

Konnerud-løperen ble nummer 17 i prologen, men allerede i kvartfinalen var det over.

Først kolliderte hun med russiske Nina Dobotolkina og tapte terreng. Så, i jakten på å ta igjen det tapte, gikk det galt enda en gang.

I en sving like før oppløpet gikk stortalentet rett på trynet igjen, og dermed var løpet ødelagt for Stavås Skistad som endte sist i sitt kvartfinale-heat.

– Jeg bruker ikke en kalori på førsterunden og det går helt perfekt etter det jeg har planlagt. Jeg føler meg endelig litt i slag, som jeg ikke har gjort tidligere i år.

– Jeg tror formen var veldig bra i dag, så det er veldig kjedelig at sånt må skje, sier Stavås Skistad til NRK.

Dermed ble det en forsmedelig reprise av VM-sprinten i Seefeld for 20-åringen. Den gang seilte hun opp som en klar pallkandidat underveis i rennet, da hun falt på oppløpet i semifinalen og forsvant ut av konkurransen.