President Donald Trump støtter dronningen etter at Prins Harry og hertuginne Meghan annonserte at de trekker seg tilbake.
President Donald Trump støtter dronningen etter at Prins Harry og hertuginne Meghan annonserte at de trekker seg tilbake. Foto: Jonathan Ernst/REUTERS

Donald Trump om Prins Harry og hertuginne Meghan:

– Jeg synes det er trist

USAs president Donald Trump melder seg inn i debatten om prins Harry og Hertuginne Meghans sjokkavgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom nyheten om at Prins Harry og hertuginne Meghan av Sussex trekker seg tilbake fra den fremste rekken av det britiske kongehuset, og at de ønsker å bli økonomisk uavhengige.

Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner rundt omkring i verden. Nå har også USAs president ytret sin mening i et intervju med Fox News.

– Jeg synes det er trist, sier presidenten.

I følge britiske medier var det ingen andre medlemmer av kongehuset som visste om Harry og Meghans planer, før de selv kom med offentliggjøringen på Instagram.

Trump mener dette er uheldig for dronning Elizabeth.

– Hun er en bra kvinne som aldri har gjort en feil. Jeg vil ikke gå i detalj, men jeg har stor respekt for dronningen, så jeg synes ikke dette burde skje med henne, forklarer Trump.

Kalte Meghan «nasty»

I et intervju med The Sun, i sommer, fikk Trump spørsmål om hva han tenkte om Meghans kritiske uttalelser om presidenten. Som svar på kritikken sa Trump at han syntes Meghan var «nasty».

I ettertid mente Trump at bruken av ordet ble tolket feil, men videoopptak av intervjuet viste at han brukte nettopp ordet «nasty». For dette ble Trump latterliggjort i sosiale medier.