INNLAGT: Kong Harald under åpningen av det 164. Storting. Kongen er fremdeles innlagt på sykehus.
INNLAGT: Kong Harald under åpningen av det 164. Storting. Kongen er fremdeles innlagt på sykehus. Foto: Terje Pedersen

Kong Harald fortsatt innlagt på sykehus

Kong Harald er fortsatt innlagt på Rikshospitalet. Tidligere opplyste Slottet at de forventet at han ble skrevet ut før helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongen er innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom, opplyste Kongehuset onsdag.

Han er sykmeldt i to uker.

Tirsdag skulle kong Harald delta på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste.

Dette er andre gangen på kort tid at Kongen er sykmeldt. Like før jul måtte han stå over flere offisielle oppdrag, deriblant det ekstraordinære statsrådet hvor Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder.

Sto over åpning

Tidligere denne uken ble det også kjent at Kong Harald meldte avbud på åpningen av Johan Sverdrup-feltet.

«På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt», sto det i en kort melding på Kongehusets nettsider.

Kongen fikk nylig mye ros for sin nyttårstale.

Talen ble både sterk og personlig, og kongen delte blant annet hvordan Ari Behns dødsfall har påvirket kongefamilien. Talen ble svært godt mottatt, og Kong Harald ble hyllet for å vise sårbarhet.

Hans siste offentlige opptreden var i Ari Behns bisettelse den 3. januar.

Helseutfordringer

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.