Flere drept av moskébombe:

Antar at politibetjent var målet for angrepet

Minst 15 personer ble drept da en kraftig bombe gikk av under kveldsbønnen i en moské i Quetta sør-vest i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selvmordsbomberen slo til under kveldsbønnen fredag i en moské i utkanten av Quetta, hovedstaden i den urolige provinsen Balutsjistan.

Rundt 60 mennesker var til stede da angrepet skjedde i moskeen, som ligger i et tett befolket område, ifølge Fida Mohammad, som deltok i kveldsbønnen.

– Det var en kraftig eksplosjon, folk skrek og løp hit og dit. Mange ble skadd i panikken, sier Mohammad, som forteller at bomben gikk av ved første rad få sekunder etter at bønnen startet.

Fordømmelser

En lege ved Sandeman-sykehuset i Quetta sier at 15 ofre ble drept. Provinsens politisjef bekrefter dødstallet og sier at tilstanden er kritisk for minst tre av de sårede.

Bombeangrepet fant sted i utkanten av hovedstaden i den urolige provinsen Balutsjistan fredag kveld.

Én politibetjent ble drept, og politiet etterforsker om han var målet for angrepet, ifølge den lokale politisjefen Mohammad Ajmal.

Politibetjenten antas å ha vært målet for angrepet, men myndighetene etterforsker saken videre, sier den lokale politisjefen Mohammad Ajmal.

IS hevder å stå bak

Ifølge etterretningsgruppa Site hevder IS å stå bak moskébomben, som gikk av få dager etter at to soldater ble drept av en veibombe i Quetta.

Hizbul Ahrar, en utbrytergruppe fra pakistansk Taliban, tok på seg ansvaret for det angrepet.

Afghanske Taliban har en sterk tilstedeværelse i Quetta. Balutsjistan er Pakistans største og fattigste provins og grenser til både Afghanistan og Iran.

Balutsjistan har lenge vært åsted for angrep fra væpnede islamister og andre ekstremister, samt separatister som kjemper for løsrivelse fra Pakistan.