Haaland: – Jeg liker presset

Forventningspresset er stort rundt Erling Braut Haaland etter overgangen til Borussia Dortmund. Det har ikke 19-åringen noe problem med.

Se hele pressekonferansen til Erling Braut Haaland i vinduet øverst!

Fredag møtte Haaland norsk presse for første gang etter overgangen til Borussia Dortmund. Han fikk flere spørsmål om forventningspresset som er rundt ham. Selv tar han det med knusende ro.

– Det blir mer og mer press jo større klubber du går til, og sånn er det. Det er bare å leve med det, svarer Haaland på spørsmål om forventningspresset fra TV 2.

– Er det ubehagelig?

– Nei, jeg liker det. Jeg liker det, understreker Haaland med et lurt smil.

Håper på debut lørdag

Haaland hadde sin første treningsøkt etter overgangen onsdag etter å ha slitt med en kneskade. Nå håper han å få debuten allerede i treningskampen mot Feyenoord lørdag. Kampen ser du på TV 2 Sumo kl.12.00.

– Jeg håper jeg er spilleklar i morgen, svarer 19-åringen på spørsmål om skadesituasjonen.

Pappa Alfie Haaland bekreftet overfor TV 2 tidligere fredag at det var «veldig mange gode klubber» som var interessert i å sikre seg sønnens signering. På pressekonferansen fikk Erling Braut Haaland flere spørsmål om hvorfor valget falt på Dortmund.

– Det er en gigantisk klubb og jeg har alltid likt denne klubben. Som du ser når du spør meg om den, så begynner jeg å smile fordi jeg liker klubben så godt, forklarer Haaland.

– Hvorfor Dortmund og ikke Manchester United?

– Det er et morsomt spørsmål. Jeg valgte Dortmund fordi det føles riktig.

Haaland fikk også spørsmål om hva han vet om tysk Bundesliga.

– Det er en god liga og de spiller en fin fotball som jeg tror vil passe meg godt.

– Jeg hadde en god følelse

Pappa Alfie ankom Marbella fredag og Haaland fortalte hvor viktig faren var da han skulle velge ny klubb.

– Han har hjulpet meg mye. Han har vært en del av dette før og vet hvordan slike ting fungerer. Han hjalp meg med valget og det er godt å ha ham ved min side, forteller 19-åringen og informerer om at det var hans eget ønske å gå til Dortmund:

– Det var jeg som spurte faren min om denne klubben. Grunnen til at jeg spurte var fordi jeg hadde en god følelse om denne klubben helt fra starten av, egentlig. Det var hovedgrunnen til valget.

– Hva forventer du av deg selv i Dortmund?

– Jeg forventer litt av det samme som i Salzburg. Å få ball og skape relasjoner. Jeg gleder meg stort.

– Det var veldig gode lagkamerater i Salzburg og det er en stor del av grunnen til at jeg står her i dag. Så er det gode spillere her også. Det er vanvittig med kvalitet i denne troppen, så jeg forventer mye av meg selv og gleder meg til å spille her, sier Haaland med et smil.