Kremet krabbesalat og varmrøkt lammelår
Wenche besøker Det Norske Måltid i Stavanger – der har hun fått besøk av landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Sammen lager de smakfulle retter av norske råvarer.
I dag har Wenche besøkte Det Norske Måltid i Stavanger. Sammen med landbruks- og matminister Olaug Bollestad lager hun smakfulle retter med norske matvarer.
Kremet krabbesalat
Til 4 personer
- 2-3 renset krabbeskjell
- 1-1 1/2 dl Røros- eller Avdemrømme, smakt til med havsalt, pepper og 1/5 ts sukker (kan sløyfes)
- finsnittet vårløk eller gressløk
Rør lett sammen og smak til.
Server i krabbeskallet, porsjonstallerken eller på knekkebrød med f. eks lokalproduserte gresskarkjerner.
Varmrøkt lammelår servert med bakte rotgrønnsaker og eplesjysaus
Start med rotgrønnsaker:
Del gulrot, kålrot, persille/sellerirot og rødbeter i terninger.
Legg i ildfast fat.
Vend inn litt olje, salt og pepper og legg over et par kvister frisk rosmarin. Stek i varm stekeovn 175 grader til grønnsakene er møre.
Eplesjysaus
Finhakk sjalottløk og surr myk i smør. Tilsett eplemost eller bringebærmost (ikke søt saft!) og kok inn/reduser til en fyldig smak. Pisk inn 1-2 ss smør eller rømme (ikke lettrømme, den vil «skille» seg).
Lammelår
Skjær varmrøkt lammelår i skiver og legg i ildfast form. Dekk til og «lun» i stekeovn ved 125 grader.