I HARDT VÆR: Parets fremtid i kongehuset er uavklart, etter at de onsdag kom med en kunngjøring. Bildet er fra Australia, under en tur paret hadde dit i 2018.
I HARDT VÆR: Parets fremtid i kongehuset er uavklart, etter at de onsdag kom med en kunngjøring. Bildet er fra Australia, under en tur paret hadde dit i 2018. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Meghan har reist tilbake til Canada

Hertuginne Meghan av Sussex har reist tilbake til Canada, mens prins Harry er blitt i England for å diskutere parets fremtid i kongehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Harry og hertuginne Meghan av Sussex feiret jul i Canada, men var tilbake i Storbritannia da de kom med kunngjøringen der de opplyser de ønsker å trekke seg tilbake fra kongehusets fremste rekke.

Parets sønn Archie ble igjen i Canada med en barnevakt disse dagene.

En talskvinne for hertuginnen bekrefter nå at Meghan har reist tilbake til Canada for å være sammen med sønnen.

Samtidig er prins Harry blitt igjen i England for å diskutere parets fremtid med kongehuset.

Da paret kom med sin offentliggjøring onsdag, var dette ikke klarert med kongehuset forøvrig. Det britiske kongehuset har uttalt at de er såret over kunngjøringen.

Samtidig ønsker dronningen å få avklart situasjonen så raskt som mulig.

Tidligere fredag skrev The New York Times at paret skal ha følt seg presset til å komme med kunngjøringen raskere enn planlagt. Grunnen skal ha vært at tabloidavisen The Sun skal ha forberedt en sak på den interne diskusjonen i kongehuset om parets fremtid.

Denne diskusjonen var derimot kun i en innledende fase. Prins Charles og andre høyerstående medlemmer av kongefamilien skulle møtes i slutten av måneden for å diskutere dette.