VIL TIL VIKING: Veton Berisha.
VIL TIL VIKING: Veton Berisha. Foto: Marit Hommedal

Reagerer på Berisha-intervju: – Respektløst!

Brann-angriper Veton Berisha fikk flere til å reagere da han igjen snakket om sin voldsomme lyst til å forlate klubben for å bli Viking-spiller. Nå beklager han.

Veton Berisha ønsker seg desperat til gamleklubben Viking, og Stavanger-klubben vil hente angriperen tilbake.

Men så langt har ikke Brann og Viking blitt enige om overgangssummen. Berisha må dermed fremdeles avfinne seg med å være Brann-spiller.

I et intervju med lokalavisen Stavanger Aftenblads Viking-podcast snakker Berisha igjen om hvor sterkt han ønsker seg tilbake til Viking.

– Jeg har hatt lyst til dette (å gå til Viking) i mer enn et år. Jeg håper det er noe som kan skje, for jeg har hatt lyst ganske lenge, sier blant annet Berisha i podkasten, som ble spilt inn i Stavanger.

– Det er her jeg har lyst å være, sa Berisha - i Stavanger.

TV 2-ekspert og tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp reagerer kraftig Berishas opptreden.

– Jeg synes at han skulle holdt seg for god til dette, og tatt slike ting internt. Han sa jo noe av det samme i et intervju med BT like over nyttår, og nå kommer han med det igjen. Jeg synes det er en uting at han kommer med slike uttalelser i media. Brann hentet ham for mye penger, og gir ham masse i lønn. Jeg mener derfor at dette er respektløst av Berisha, sier han.

I ettertid har Berisha i et intervju med Stavanger Aftenblad beklaget uttalelsene.

– Jeg beklager. Jeg burde ikke tatt en ny runde med dette. Jeg har dårlig samvittighet. Jeg burde tatt dette videre internt. Jeg har respekt for at Brann og klubbens fans ikke synes noe om dette. Det var dumt gjort av meg, sier Veton Berisha til Aftenbladet.

– Gjør ham ikke til årets spiller
Intervjuet med Berisha har også fått flere fotballfans til å reagere på sosiale medier. De mener angriperen opptrer illojalt overfor sin nåværende arbeidsgiver Brann.

– Nå er det like før vi starter pengeinnsamling slik at Brann kan beholde Berisha og plassere ham på tribunen, skriver en Brann-supporter på Twitter.

– Jeg synes det er lite profft av Berisha å gå ut i media på denne måte. Greit at Veton Berisha vil tilbake til Stavanger, men litt respekt og lojalitet for fans og klubb er vel ikke for mye å forlange, skriver den profilerte Brann-supporter Gjert Moldestad.

Leder for Branns supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe Hansen, skjønner at fansen reagerer på Berishas uttalelser i podcasten til Stavanger Aftenblad.

– Dette gjør han nok absolutt ikke til årets spiller i Brann på forskudd, for å si det sånn. Men han har tre år igjen av en fireårskontrakt igjen med Brann, og man bør kunne forvente at han kommer til å levere 100 prosent for Brann, sier Lillebøe Hansen til TV 2, og legger til:

– Når det er sagt, så er dette først og fremst et økonomispørsmål. Med sine uttalelser har Berisha effektivt økt prisen. Tilbakemeldingen vi har gitt til Brann er at han bør selges dyrt, så nyrike Viking har bare å betale det han koster, så blir alle fornøyd, og Brann får kjøpt en erstatter, slår supporterlederen fast.

– Jeg har lest litt på Twitter
Han ser imidlertid ingen problemer med at Berisha kan bli værende i Brann.

– Jeg har fremdeles tro på at Berisha kan bli en stor profil i Brann, og kan bli en god spiller for klubben. Men det store spørsmålet er hvor lojaliteten hans ligger, og slike ting er aldri særlig populært på en supportertribune, konkluderer Lillebøe Hansen.

Veton Berisha selv sier ifølge BT at han fått med seg reaksjonene på sosiale medier etter at gikk offentlig ut og ga uttrykk for sitt store ønske om å returnere til Viking.

– Jeg bare leste bittelitt på Twitter, men jeg skjønner at det kommer reaksjoner fra folk i Bergen. Sånn er det, sånn er gamet. Men jeg gjorde det intervjuet, sier han.

Etter å ha fått med seg mer av reaksjonene på intervjuet, beklager Berisha nå at han nok en gang gikk offentlig ut med sitt ønske.

– Brann må nå få mest mulig penger for ham
Erik Huseklepp tror ikke nødvendigvis Berishas flørt med Viking vil tvinge frem en overgang til cupvinneren fra forrige sesong. Han mener Brann bør få tilstrekkelig betalt for å la Berisha forlate klubben.

– Jeg tenker at det best for alle parter at han går til Viking når han gir så klart uttrykk for at han vil spille et annet sted. For Brann sin del så handler det nå derfor mest om å få mest mulig penger for ham, sier Huseklepp, som minner om at Berisha også sa at han ville til Viking før angriperen signerte for Brann.

– Veton sa jo før han gikk til Brann at han helst ville til Viking, men at Viking ikke hadde råd til ham. Det synes jeg heller ikke noe om. Han burde gått til Brann fordi han hadde lyst til å spille for klubben, og ikke si uttad at han ville spille for en annen klubb. Uttad blir det hele bare veldig negativt, mener han.