BLUSSET: Brannmannskapene måtte igjen rykke ut til parkeringshuset.
BLUSSET: Brannmannskapene måtte igjen rykke ut til parkeringshuset. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Brann på Stavanger lufthavn blusset opp igjen

Tirsdag gikk hundrevis av biler tapt etter en massiv brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. Torsdag blusset brannen opp igjen, og flyplassen ble nok en gang stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter klokken 19.00 torsdag kveld meldte Sør-Vest politidistrikt at brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola hadde blusset opp igjen.

– Det er en del røyk, men det er på et begrenset område i tredje etasje. Brannvesenet melder at de ser flammer midt inne i bygget, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Jøran Solheim til TV 2 kort tid etter at brannen blusset opp igjen.

Flyplass stengt

Klokken 19.40 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen.

– Det har oppstått en ulmebrann i en av bilene på samme sted hvor brannen var tidligere, sa Solheim til TV 2.

Fordi brannmannskapene på flyplassen var opptatt med brannen, ble flyplassen stengt. Flytrafikken stoppet i en liten periode, før den ble åpnet i 18.30-tiden.

– Flyplassen er stengt. Flyene må enten sirkle eller lande et annet sted, sa Anette Sigmundstad, lufthavnsjef ved Sola til TV 2.

Deler av bygget kollapset

Det var på tirsdag ettermiddag at det begynte å brenne i en bil i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. Brannen spredte seg raskt til flere andre biler.

I løpet av kvelden kollapset deler av bygget.

– Vi har fått melding om at brannet har blusset opp igjen i et lite område, men det er ikke noe fare for at det skal eskalere noe mer, sier vaktleder ved Rogaland brann og redning, Svein Nesset, til TV 2.

På grunn av fortsatt fare for ras, kan ikke brannmannskapene gå inn i bygget.

– Det er litt uavklart hvorfor brannen har blusset opp igjen, sier Nesset.

Sør-Vest politidistrikt melder at de har sperret av et område på flyplassen, men at røyken har avtatt. Drosjer og kjøretøy ble sendt ut av området inntil området ble klarert.