PAR: Bahareh Lernes og Per Sandberg på rød løper til middagen på TV2s høstlansering 2019.
PAR: Bahareh Lernes og Per Sandberg på rød løper til middagen på TV2s høstlansering 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mann varetektsfengslet for drapstrusler mot Per Sandberg og Bahareh Letnes

Ifølge Adressa er en mann i 20-årene varetektsfengslet for drapstrusler mot tidligere statsråd Per Sandberg og hans samboer Bahareh Letnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen skal ha kommet med flere trusler mot paret, ifølge Adresseavisen.

Ifølge fengslingsbegjæringen har mannen sendt drapstrusler på tekstmelding til Letnes og Sandberg, samt at skal ha sagt til politiet at han ville drepe Letnes.

Sandberg sier til TV 2 at det ikke er første gang de får trusler, men at denne gangen var det mer alvorlig. Sandberg anmeldte saken på tirsdag.

– Letnes har levd med slike trusler i ett års tid, men denne gangen var det av en slik karakter, struktur og system som gjorde at det ble veldig ubehagelig, sier Sandberg til TV 2.

Sandberg forteller til TV 2 at de begge mottok trusler, men av ulik karakter.

– Vi mottok begge trusler. Min var litt annerledes med en slik karakter at jeg aldri skulle føle meg trygg fremover. Letnes sin trussel var mer direkte, om at hun skule tas av dage, sier Sandberg til TV 2.

Preget Letnes

Letnes sier til Adresseavisen at saken har preget henne.

– Jeg har ikke turt å gå ut for å hente ved i hagen en gang. Jeg har ikke vært ute av huset på tre dager, sier Letnes.

Letnes tror at hennes uttalelser om Iran gjør at det er mange som ønsker henne vondt.

Per Sandberg, som også skal ha fått drapstrusler rettet mot seg av den fengslede mannen, mener saken er det mest alvorlige han har vært med på.

– Vi har levd med ulike trusler mot oss de siste årene. Denne gangen var det litt mer spisset enn det vi har vært med på før, sier Sandberg.

Iran-innlegg

Norsk-iranske Bahareh Letnes skrev i helgen et Instagram-innlegg på sin private profil til støtte for den iranske generalen Qasem Soleimani, som ble likvidert i et amerikansk droneangrep.

Avisen Dagen, har fått tilgang til et skjermbilde av trusselen. I trusselen er det Letnes' fulle navn, fødselsdato og adresse listes opp i tillegg til ordene «du dør i dag» på persisk.