DØDELIG: Minst 26 personer har mistet livet i de katastrofale brannene i Australia, og faren er ikke over, minner Victorias beredskapsminister Lisa Neville.
DØDELIG: Minst 26 personer har mistet livet i de katastrofale brannene i Australia, og faren er ikke over, minner Victorias beredskapsminister Lisa Neville. Foto: Rick Rycroft/NTB Scanpix

Australia utvider katastrofevarsel og starter evakuering

Australske myndigheter har utvidet katastrofevarselet for delstaten Victoria. Samtidig igangsetter hæren evakuering av deler av Kangaroo Island i Sør-Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katastrofevarselet som gjelder over store deler av Victoria, er utvidet med 48 timer, og personer som er innenfor faresonen, er bedt om å forlate området om det lar seg gjøre, ifølge Reuters.

– Ikke bli munter av regnet vi har hatt nylig. Disse brannene beveger seg fortsatt, de vokser fremdeles i landskapet vårt, og de utgjør en betydelig trussel mot lokalsamfunnene våre, sier Victorias beredskapsminister Lisa Neville.

Samme dag har hæren igangsatt evakuering av deler av Kangaroo Island i delstaten South Australia, som grenser til NSW og Victoria.

Video fra stedet viser hæren som løper fra dør til dør i Parndana som ligger midt på øya. Ifølge Daily Mail fikk innbyggerne fem minutter på seg til å forlate hjemmet sitt.

Også i områder rundt Vionne Bay på sørkysten av øya blir folk evakuert. Der gikk politi og brannvesen fra dør til dør torsdag og oppfordret innbyggerne til å dra til havnebyen Kingscote eller tettstedet Penneshaw.

Massive branner har herjet i Australia siden september. Minst 26 mennesker har mistet livet, og over 2.000 hjem er ødelagt.

Brannene har også ført til massive ødeleggelser for fauna og flora, og over 800 millioner dyr er rammet. Om lag 500 millioner dyr, flere av dem utrydningstruede arter, har mistet livet i brannene, ifølge anslag fra organisasjonen Zoos Victoria, som arbeider med utrydningstruede dyrearter.