LEGENDE: Dimitar Berbatov jubler sammen med Robbie Keane etter scoring mot Manchester City i 2007. Lørdag er han tilbake i Nord-London.
LEGENDE: Dimitar Berbatov jubler sammen med Robbie Keane etter scoring mot Manchester City i 2007. Lørdag er han tilbake i Nord-London. Foto: Bertrand Langlois/AFP

– Jeg spilte sammen med spillere som ikke hadde noe. Vi delte på brødet slik at hele laget fikk noe å spise

Dimitar Berbatov kom fra ingensteds og ble superstjerne i verdens største fotballiga. Lørdag gjester han TV 2s sending før gamleklubbens storkamp mot Liverpool.

Se Tottenham-Liverpool lørdag fra 18.00 (kampstart 18.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

I anledning lørdagens oppgjør mellom Tottenham og Liverpool på Tottenham Hotspur Stadium får TV 2 storfint besøk i oppkjøringen til programmet.

Tidligere Tottenham-spiller Dimitar Berbatov gjester nemlig Ingrid Halstensen og Brede Hangeland langs sidelinjen i Nord-London for å dele sine tanker og meninger rundt sin gamle klubb før kamp.

  • Ep 1: Steven Gerrard
  • Ep 2: Wayne Rooney
  • Ep 3: Michael Owen
  • Ep 4: Dimitar Berbatov
  • Ep 5: Robert Pires
  • Ep 6: Alan Shearer

Se den på TV 2 Sumo nå!

Samme Berbatov er også en av deltakerne i den helt nye sesongen av «Gary Neville’s Soccerbox» - som du kan se på TV 2 Sumo nå. Der forteller bulgareren blant annet om nettopp revitaliseringen Spurs har foretatt siden hans spillerdager i klubben.

– Jeg ble litt sur da jeg så treningsbanen og det nye stadionanlegget. Jeg gratulerte Daniel Levy og sa «dette er helt fantastisk». Det er trolig det beste treningsanlegget og det beste stadionet i Europa. «Hvorfor bygget ikke du det mens jeg var der?» Tidene forandrer seg, forteller han leende til Gary Neville.

Berbatov spilte to sesonger for Spurs fra 2006 til 2008, ble tatt ut på sesongens lag i Premier League i debutsesongen, vant ligacupen med Spurs i 2008 (klubbens siste trofé til dags dato) og sikret seg en enorm overgang til Manchester United kun måneder senere.

– Vi slo Chelsea det året. Jeg tenkte at vi var på vei i en retning. «Mitt første trofe! Dette skal vi bygge videre på». Men så, plutselig… Ingenting. Så går man videre, eller man prøver i det minste å gå videre, forteller Berbatov om perioden der han på et underpresterende Tottenham-lag etter hvert ble den store store stjernen.

Se Gary Neville's Soccerbox - med Dimitar Berbatov - på TV 2 Sumo nå!

Les også: Berbatov om Mourinho/Pogba-konflikten forrige sesong: – Det handler om det som skjer på banen, ikke om hvem som har størst p***

Vraket Citys penger for United: – Jeg vet hvordan det er både å ha mye og å ha lite

På Deadline Day sommeren 2008 kjøpte Manchester United ham for over 300 millioner kroner, selv om byrivalene Manchester City - oppildnet av milliardene de fikk i hendene like før vinduet stengte - prøvde å snappe ham foran nesen på Sir Alex Ferguson. Neville konfronterer ham med nettopp dette i programmet, og refererer til en fotballverden der mange får kritikk for å gå etter pengene når det er snakk om overganger.

ETT AV 56: Dimitar Berbatov scoret totalt 56 mål på 149 kamper over fire sesonger for Manchester United.
ETT AV 56: Dimitar Berbatov scoret totalt 56 mål på 149 kamper over fire sesonger for Manchester United. Foto: Andrew Yates/AFP

– Jeg kommer jo fra et lite land. Jeg vet hvordan det var. Jeg spilte sammen med spillere som ikke hadde noe. Vi delte på brødet slik at hele laget fikk noe å spise. Jeg vet hvordan det er både å ha mye og å ha lite. For meg som kommer fra et lite land var det å ha suksess i en storklubb målet. Da jeg oppnådde det, var jeg verdens lykkeligste, sier Berbatov om valget av de røde djevlene i stedet for City.

I løpet av sine fire sesonger i Manchester vant han to ligatitler, spilte én Champions League-finale og ble toppscorer i Premier League. Den siste av sesongene var det dog City som ble mestere, men Berbatov bedyrer at en overgang dit i praksis aldri var aktuelt.

– Jeg møtte aldri City, for helt siden det øyeblikket jeg kom til England og så Manchester United, så skjønte jeg at det var noe spesielt. Det var auraen, historien. Et lag må ha en historie for å være interessant. Da Manchester United ville ha meg, så jeg til agenten min at vi skulle dit. De siste dagene før ringte de fra Manchester City. Vi satt i en bil med Sir Alex på vei til treningsanlegget. Da ringte de. De tilbød det ene og det andre. Mer og mer. Men jeg sa til agenten min at jeg bare ville til United. Dette var min avgjørelse. Jeg ville vokse både som person og spiller. Og da kom alt annet til å følge med, forteller den nå 38 år gamle tidligere Premier League-profilen.

Derfor snakket han ikke i garderoben

Berbatov huskes kanskje aller beste for et kroppsspråk som ikke akkurat oste av lykke, han kunne virke mutt og sur og skal ifølge Neville ha vært ekstremt stille og konsentrert da han entret Manchester United-garderoben.

– Da jeg kom til Manchester United, hadde dere alle de beste spillerne. Det var en enorm ære for meg. Derfor snakket jeg lite. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Sånn er det. Tro meg på det. Spesielt for unge gutter, og jeg var ung da, forteller Berbatov mens de to mimrer tilbake til 3-2-kampen mellom United og Liverpool i 2010, der bulgareren scoret tre ganger.

Lørdagens opptreden for TV 2 blir også en anledning til å hilse på Brede Hangeland igjen, for det var nettopp i Fulham at Berbatov fortsatte sin karriere etter at tiden i Manchester United var over. I 1,5 år var de to lagkamerater i Vest-London.

PS! I Gary Neville’s Soccerbox-episoden med Berbatov ser du ham også fortelle om hvorfor han alltid følte at det kom til å skje noe spesielt da han spilte på White Hart Lane, om hvorfor han elsket å spille mot Jamie Carragher og om hvem han anså for å være den tøffeste motspilleren i Premier League.

Sammen med Neville går han også gjennom noen av karrierens flotteste mål, og han forklarer hvorfor han faktisk var direkte misfornøyd med enkelte av scoringene han satte inn i løpet av Premier League-karrieren. I tillegg forklarer han hvordan kjæresten fikk ham til å beholde beina på plantet på jorden etter det nevnte hat-tricket som Manchester United-spiller mot Liverpool i 2010.

Se Gary Neville's Soccerbox - med Dimitar Berbatov - på TV 2 Sumo nå!

Se Tottenham-Liverpool lørdag fra 18.00 (kampstart 18.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!