LEKKASJE: Nødetatene er på stedet der det skal ha vært en større lekkasje ved Svelvik sør for Drammen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LEKKASJE: Nødetatene er på stedet der det skal ha vært en større lekkasje ved Svelvik sør for Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Diesellekkasje i sjøen på Østlandet

Politiet i Oslo meldte om en større lekkasje av diesel i sjøen ved en havn i Svelvik onsdag formiddag. Lekkasjen er ikke så alvorlig som først fryktet.

Klokken 10.15 fikk politiet i Oslo inn en melding om en lekkasje i Drammensfjorden ved havnen i Svelvik. Det oppstod tidlig mistanke om at lekkasjen kom fra et større skip.

Onsdag ettermiddag oppdaterer nødetatene med at lekkasjen ikke er så alvorlig som først fryktet.

– Det er mest sannsynlig diesel det er snakk om, og vi vil derfor ikke gjøre noe videre oppryddingsarbeid fordi diesel brytes raskt ned i sjøen. Vi vil derimot fortsette å overvåke situasjonen, sier brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum til NTB.

Hvor lekkasjen stammer fra er ennå ikke kjent.

– Det ligger ikke noe større skip ved lekkasjestedet. Det er usikkert hvor lekkasjen kommer fra, men vi jobber med å få klarhet i det, sa operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie til TV 2.

Politiet flydde over lekkasjestedet med helikopter for å undersøke omfanget av lekkasjen.

– Vi bidrar med helikopter for å kartlegge omfanget av lekkasjen. per nå er det vanskelig å anslå hvor stor lekkasjen er, sa Lie.

Brannvesen, kystverket og sjøfartsdirektoratet bidrar også for å få sporet opp- og håndtere lekkasjen.