REDNINGSARBEID: En redningsarbeider på plass ved krasjstedet etter at et fly styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran.
REDNINGSARBEID: En redningsarbeider på plass ved krasjstedet etter at et fly styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran. Foto: Ebrahim Noroozi / NTB scanpix

Svensk avis: 17 svensker var om bord i styrtet fly

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet var det 17 svenske statsborgere om bord i flyet som styrtet i Iran. Blant de døde var to barnefamilier fra Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et Boeing 737-fly med 167 passasjerer og 9 kabinansatte har styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran.

Flyet skulle fra Teheran til Kiev.

Det ble tidlig onsdag morgen bekreftet at ingen hadde overlevd styrten.

Svenske medier siterte først russiske og ukrainske medier på at det var ti svensker om bord i flyet.

To svenske barn omkom

I 11-tiden onsdag formiddag skriver imidlertid Aftonbladet at så mange som 17 svensker var om bord, og viser til en intern e-post mellom svensk politi og regjeringen.

Sveriges utenriksminister Ann Linde (S) opplyser at flere enn ti svensker kan ha mistet livet.

– Ukraina har oppgitt at det handler om ti personer, men det kan være flere. Men det er veldig viktig at vi selv har informasjon og kan informere de pårørende før vi går ut og bekrefter hvor mange svensker det handler om, sier Linde.

Expressen melder at to svenske barnefamilier fra Stockholms-området var blant de omkomne. Den ene familien bestod av to barn og to voksne, mens den andre var to foreldre og deres barn.

Ifølge Aftonbladet skal to av de svenske statsborgerne som var involvert i ulykken, være gutter i alderen syv og ni.

Disse opplysningene er ikke bekreftet av svenske myndigheter.

Erna Solberg har kondolert til den svenske statsministeren på Twitter.

– Min dypeste medfølelse til @SwedishPM og våre svenske venner som har mistet mange av sine kjære i den tragiske flyulykken i Iran, skriver hun.

OMKOM: 167 passasjerer og ni kabinansatte mistet livet da et Boeing 737-fly styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran onsdag.
OMKOM: 167 passasjerer og ni kabinansatte mistet livet da et Boeing 737-fly styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran onsdag. Foto: Ebrahim Noroozi

Tre briter omkom

Sky News melder at tre britiske statsborgere omkom i flystyrten. Alle tre har blitt identifisert i britiske medier.

Saeed Tahmasebi jobbet som ingeniør for selskapet Laing O'Rouke.

– Alle er sjokkert og knust av denne tragiske nyheten. Saeed var en populær og respektert ingeniør som vil bli savnet av mange av sine kolleger. Tankene våre går ur til familien og vennene hans i denne vanskelige tiden. Vi ønsker å støtte de på alle måter vi kan, sier en talsperson for selskapet til Sky News.

Sam Zokaei (42) mistet også livet i styrten. Han jobbet også som ingeniør, men var på flyet i forbindelse med en ferie.

– Vi kan bekrefte at en av våre kollegaer, Sam Zokaei, var om bord på flyet som krasjet i Iran denne morgenen, hvor det ikke ble rapportert om overlevende. Vi er utrolig sjokkert svært knust av å miste en venn og en kollega og tankene våre går ut til venner og familie, sier ingeniørfirmaet BP i en uttalelse.

Mohamma Reza Kadkhoda-Zadeh var også blant de omkomne. Han var på vei hjem fra julefeiring i Iran da den tragiske hendelsen inntraff.

40-åringen drev et renseri i Brighton i England og var far til en ett år gammel sønn.

ANSATTE: Blomster og lys er stilt foran bilder av de ni kabinansatte som mistet livet i styrten.
ANSATTE: Blomster og lys er stilt foran bilder av de ni kabinansatte som mistet livet i styrten. Foto: Efrem Lukatsky / AP

– Ingen indikasjon på at nordmenn er rammet

TV 2 har vært i kontakt med Utenriksdepartementet i Norge.

– Utenrikstjenesten arbeider med å få klarhet i om nordmenn er rammet i forbindelse med flystyrten i Iran. Så langt har vi ingen indikasjon på at nordmenn er blant de rammede, sier pressetalsperson Mari Bangstad.

Ifølge den ukrainske utenriksministeren, Vadym Prystaiko, fordeler de omkomne seg på disse nasjonalitetene, men mye tyder nå på at antallet svensker er høyere:

  • Iran - 82
  • Canada - 63
  • Ukraina - 2 + 9 (kabinansatte)
  • Sverige - 10
  • Afghanistan - 4
  • Tyskland - 3
  • Storbritannia - 3