BIL BORTE: Bilen tli Tore Bondhus sto svært nær flammene, og er sannsynligvis totalskadd.
BIL BORTE: Bilen tli Tore Bondhus sto svært nær flammene, og er sannsynligvis totalskadd. Foto: Karen Anna Kleppe / TV 2

Tore parkerte bilen på Sola – 20 minutter senere så han bilde av den på nettet

Arbeidet med å slokke og sikre det utbrente parkeringshuset ved Sola lufthavn vil ta lang tid. For Tore Bondhus er bilen hans sannsynligvis totalskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tore Bondhus parkerte bilen sin i parkeringshuset på Sola lufthavn klokken 15.10 tirsdag.

20 minutter senere brant det.

– Jeg så bilen min på de første bildene som ble lagt ut på nettet i går. Da brant det i nabobilen, så min er nok også røket med, sier han.

Han forsøkte å åpne bilen med nøkkelen på avstand onsdag morgen, men det var ikke liv i den.

Kjendisbesøk

Bondhus så kort tid etter at han parkerte bilen at det var mye blålys på plass.

Men han trodde dette hadde en logisk forklaring.

– Jeg trodde det var så mye blålys på grunn av Erna Solberg og Sylvi Listhaug, som var på Johan Sverdrup-feltet, men så sier kollegaen min «Tore, det brenner», sier han.

Han forsto fort alvoret, men det var lite han kunne gjøre.

– Men dette er kun materialistiske ting. Det er mye verre det som for eksempel skjer i Australia, sier han.

Ingen mennesker ble skadd i brannen på Sola, men rundt 300 biler skal være totalskadd. Det skal ha vært rundt 1000 biler i parkeringshuset da brannen brøt ut, får TV 2 opplyst fra brannvesenet.

Kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Ulverud, sier at folk må forvente at det kan bli noen forsinkelser ved flyplassen onsdag.

Det skal også være en del ledig parkering på plassene utendørs, men hun oppfordrer folk til å reise kollektivt til flyplassen.

Dieselbil

Politiet i Sør-Vest opplyser at brannen startet i en eldre Dieselbil.

– Vi har avhørt eieren av bilen, samt flere vitner som så brannen i startfasen. Vi har også hentet inn en del videoer, sier Elisabeth Vorland, seksjonsleder for etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon.

Det vil også bli foretatt krimtekniske undersøkelser på åstedet, men det er en stund til krimteknikerne slipper til.

– Dette er på grunn av skadene brannen har påført parkeringshuset, og at det dermed fremdeles er utrygt å gå inn. Det vil derfor også gå noe tid før den branntekniske rapporten kommer, og dermed vil det ta tid for å finne ut hva som er brannårsaken, sier Vorland.

– Lang tid

Brannsjef Nils-Erik Haagenrud opplyser at parkeringshuset ved Sola Lufthavn ikke vil være sikret før om mange dager. Selve brannen har de tro på at de får slukket i løpet av dagen, opplyser han til TV 2.

Det er også stor risiko for at bygget kan kollapse.

– Det er veldig ustabilt, hele bygget. Det er stor fare for at det kan kollapse, og vi kommer til å ha vakthold for å sikre at ingen tar seg inn i bygget, sier Haagenrud.

Brannsjefen forteller at det er store setningsskader i bygget og i konstruksjonen.

– Vi kan ikke sende inn mannskapene før vi har fått avstivet og sikret bygget. Det kommer til å ta flere dager, sier han.

Rundt 300 biler er antatt å ha gått tapt i brannen. Ingen mennesker er skadd.

– En slik type brann er et skrekkscenario for oss i brannvesenet; både branner i anlegg som dette og i underjordiske anlegg. Det er stor risiko når vi skal sende inn folk, sier han.