Ukrainsk fly med 176 personer har styrtet i Iran

Det iranske utenriksdepartmentet bekrefter til Reuters at det ikke er noen overlevende etter flystyrt med minst 176 personer i Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainas ambassade i Iran publiserte onsdag morgen en melding på sine nettsider om at flystyrten ikke er terror eller et angrep, men at den skyldtes en teknisk feil på motoren.

Meldingen om at det er snakk om en teknisk feil er nå fjernet. Den Ukrainske ambassaden opplyser at denne første uttalelsen ikke var offisiell.

Et Boeing 737-fly med 167 passasjerer og ni kabinansatte har styrtet like ved Imam Khomeini internasjonale lufthavn i Iran.

Det iranske utenriksdepartementet, samt Pir Hossein Kulivand som er leder for iransk beredskapstjeneste sier alle om bord ble drept i styrten.

Iranske myndigheter sier også, ifølge nyhetsbyrået Reuters, at de ikke kommer til å utlevere de svarte boksene fra flyet til Boeing. De opplyser også at det foreløpig ikke er klart hvilket land de kommer til å utlevere disse til.

De svarte boksene inneholder informasjon som kan brukes til å finne ut hva som har skjedd i tilfeller der et fly har styrtet.

Mekaniske problemer

Flyet skal ifølge iransk TV ha krasjet grunnet mekaniske problemer like etter at det lettet.

Flyet skal ha vært på vei mot Kiev i Ukraina da ulykken inntraff.

Ubekreftede bilder av flyet i lufta tyder på at det kan ha tatt fyr da det styrtet. Det blir bekreftet av Irans byrå for sivil luftfart.

– Flyet brenner, men vi har sendt mannskap til stedet og det kan hende vi vil kunne redde noen passasjerer, sier leder Pirhossein Koulivand for luftfartsbyrået til Reuters.

– Samler mer informasjon

I en uttalelse til Reuters sier Boeing at de kjenner til medieomtalen om krasjet, og at de jobber med å samle mer informasjon.

Jason Rabinowitz, som er en av driverne bak Flightradar 24, melder på Twitter at lufthastigheten holdt seg den samme, før de plutselig mistet kontakt med flyet.

– Det plutselige tapet av data er veldig rart. Flyets bane, høyde og hastighet viser ingenting unormalt fra tidligere flyreiser, skriver han.

Flyet, av typen Boeing 737, ble ifølge Rabinowitz levert til Ukraine International Airlines i juli 2016.