ARKIV: Sjef for Spesialenheten Jan Egil Presthus fotografert etter at fagdommerne i Borgarting lagmannsrett satt til side juryens kjennelse i Jensen-saken 28. januar 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ARKIV: Sjef for Spesialenheten Jan Egil Presthus fotografert etter at fagdommerne i Borgarting lagmannsrett satt til side juryens kjennelse i Jensen-saken 28. januar 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad

Jan Egil Presthus (59) er død

Jan Egil Presthus (59), leder for Spesialenheten for politisaker, døde mandag kveld.

– Det er med sorg vi meddeler at vår leder, Jan Egil Presthus, døde brått i går kveld av hjertestans, skriver politiet i en pressemelding.

Jan Egil Presthus har vært sjef for spesialenheten siden 2005.

– Vi ber om ro til å håndtere og bearbeide dette internt i organisasjonen og til å støtte hans nærmeste familie, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Aktor i Jensen-saken

Han har den siste tiden vært aktor i rettssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Saken er oppe til andre runde i lagmannsretten, og skulle etter planen begynne igjen 14. januar.

TV 2 har vært i kontakt med Borgarting lagmannsrett, som sier det ikke er avklart om saken vil fortsette som planlagt neste uke.

– Vi holder tett kontakt med partene, og varsler om det skulle bli endringer, sier pressekontakt Kristine Bjelke Djupvik til TV 2.

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en SMS til NTB at han foreløpig ikke vet noe om hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for saken, men at det er underordnet sorgen.

AKTOR: Aktor Jan Egil Presthus i Jensen-saken sammen med medaktor Guro Glærum Kleppe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AKTOR: Aktor Jan Egil Presthus i Jensen-saken sammen med medaktor Guro Glærum Kleppe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud

– Veldig trist

– Dette var veldig trist. Presthus var en mann med stor integritet og en lun fremtoning. En behagelig motpart å arbeide med i retten, skriver Elden.

Han har tidligere arbeidserfaring fra Justisdepartementet, Utlendingsdirektoratet og som politijurist og kriminalsjef ved Asker og Bærum politidistrikt. Presthus har også vært rådmann i Tynset kommune.