STENGT: Måløybrua er stengt etter at et vogntog veltet.
STENGT: Måløybrua er stengt etter at et vogntog veltet. Foto: Ivar Strømmen

Vogntog veltet på bro – kraftig vind

Måløybroen var stengt etter at et vogntog som fraktet blomster veltet på grunn av kraftig vind.

Det var Måløybroen i Kinn kommune i Vestland fylke som var stengt.

– Det blåser svært kraftig på broen. Det var en bergingsbil som slepte vogntoget over broen da det ble tatt av et vindkast, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt rett etter hendelsen.

Tirsdag ettermiddag og kveld er det ventet lokale vindkast på 30-35 meter i sekundet, og nær Stad oppimot 40 meter i sekundet.

VELTET: Vogntoget ble tatt av vinden og veltet på Måløybrua.
VELTET: Vogntoget ble tatt av vinden og veltet på Måløybrua. Foto: Politiet

Det var flere biler på broen da uhellet skjedde. Ingen personer ble skadd, og ambulanse og brannvesen kom raskt til stedet.

– Grunnet sterk vind er det ikke forsvarlig å igangsette bergingsarbeidet av vogntoget. Broen vil nok forbli stengt i en god stund, sa operasjonslederen.

Det er ventet kraftig vind flere steder i landet de nærmeste dagene. På Vestlandet kan det enkelte steder bli orkan.

Klokken 15 oppdaterer politiet med at vogntoget er flyttet, slik at det er mulig for nødetatene å passere. Det blåser likevel fortsatt for kraftig til at berging kan iverksettes.

– Det er ikke mulig å starte berging av lastebilen før været gir anledning til dette. Det er også planlagt å åpne opp broen for manuell dirigering så fort vinden løyer, opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding.

Senere tirsdag kveld ble et felt åpnet på broen.

– Fortsatt redusert fremkommelighet på broen. Det vil ikke blir foretatt noe berging av lastebilen i natt. Dette på grunn av værforholdene og værmelding til natten. Ny vurdering tas i morgen tidlig. Det er per nå manuell dirigering av broen, oppdaterte Vest politidistrikt rett etter 22.