STENGT: Måløybrua er stengt etter at et vogntog veltet.
STENGT: Måløybrua er stengt etter at et vogntog veltet. Foto: Ivar Strømmen

Vogntog veltet på bro – kraftig vind

Måløybroen var stengt etter at et vogntog som fraktet blomster veltet på grunn av kraftig vind.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Måløybroen i Kinn kommune i Vestland fylke som var stengt.

– Det blåser svært kraftig på broen. Det var en bergingsbil som slepte vogntoget over broen da det ble tatt av et vindkast, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt rett etter hendelsen.

Tirsdag ettermiddag og kveld er det ventet lokale vindkast på 30-35 meter i sekundet, og nær Stad oppimot 40 meter i sekundet.

VELTET: Vogntoget ble tatt av vinden og veltet på Måløybrua.
VELTET: Vogntoget ble tatt av vinden og veltet på Måløybrua. Foto: Politiet

Det var flere biler på broen da uhellet skjedde. Ingen personer ble skadd, og ambulanse og brannvesen kom raskt til stedet.

– Grunnet sterk vind er det ikke forsvarlig å igangsette bergingsarbeidet av vogntoget. Broen vil nok forbli stengt i en god stund, sa operasjonslederen.

Det er ventet kraftig vind flere steder i landet de nærmeste dagene. På Vestlandet kan det enkelte steder bli orkan.

Klokken 15 oppdaterer politiet med at vogntoget er flyttet, slik at det er mulig for nødetatene å passere. Det blåser likevel fortsatt for kraftig til at berging kan iverksettes.

– Det er ikke mulig å starte berging av lastebilen før været gir anledning til dette. Det er også planlagt å åpne opp broen for manuell dirigering så fort vinden løyer, opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding.

Senere tirsdag kveld ble et felt åpnet på broen.

– Fortsatt redusert fremkommelighet på broen. Det vil ikke blir foretatt noe berging av lastebilen i natt. Dette på grunn av værforholdene og værmelding til natten. Ny vurdering tas i morgen tidlig. Det er per nå manuell dirigering av broen, oppdaterte Vest politidistrikt rett etter 22.