heksejakt-premiere:

Ingrid Bolsø Berdal: – Denne serien er viktig for meg å være med på

Ingrid Bolsø Berdal (39) går fra Westworld til varsler-drama på TV 2.

Heksejakt er et intenst thrillerdrama om varsling. Inspirert av virkelige, norske varslersaker de siste årene, er TV 2s nye dramaserie en ubehagelig aktuell thriller om hvordan én enkelt varsling utløser et livsomveltende drama.

Viktig rolle

Westworld-stjernen Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen som varsleren Ida Waage.

– Jeg var kontaktet av serieskaperne for halvannet år siden. Det de fortalte var gripende og jeg skjønte at denne serien ville jeg være med på. sier Bolsø Berdal til TV 2.

– Tøft å varsle

Selv om «Heksejakt» er fiksjon har arbeidet med serien gitt innblikk i et Norge de fleste ikke kjenner. Med en historie om maktkamp og korrupsjon som ramme, går TV 2-serien inn i de psykologiske og relasjonelle konsekvensene av å varsle.

PREMIÉREFEST: Ingrid Bolsø Berdal sammen med resten av skuespillerne i TV-serien «Heksejakt» på premiérevisning. Foto: Espen Solli/TV 2
PREMIÉREFEST: Ingrid Bolsø Berdal sammen med resten av skuespillerne i TV-serien «Heksejakt» på premiérevisning. Foto: Espen Solli/TV 2

– Ida Waage er en positiv sjel som trives på arbeidsplassen og hun har ikke sett hva mennesker kan være kapable til å gjøre mot andre. For meg var det viktig å sette meg inn i mobbing på en arbeidsplass og hvorfor det er så tøft å varsle, sier hun.

Fra HBO til TV 2

39-åringen er en travel skuespiller og har gjort seg svært bemerket etter rollen som roboten «Armistice» i suksesserien Westworld på HBO. Hun har blitt veldig takknemlig for hvordan vi har det i Norge ved å jobbe i USA.

– Jeg synes det er kjempeartig med kontrast. Jeg liker å reise fra scene til scene og filmsett til filmsett. Det skjer mye bra i Norge på film og tv-serie siden, og jeg er veldig stolt over hva mine kollegaer som gjør en fantastisk innsats i denne serien, avslutter Ingrid Bolsø Berdal.

Se «Heksejakt» på TV 2, torsdag kl. 21.40 og på TV 2 Sumo.